Ικανοποίηση των γονιών για την εξέταση των ειδικών μαθημάτων στην Κρήτη

Ικανοποίηση των γονιών για την εξέταση των ειδικών μαθημάτων στην Κρήτη

Ικανοποίηση εκφράζει η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Κρήτης για την εξέλιξη, αναφορικά με την εξέταση των ειδικών μαθημάτων τελικά σε τοπικά εξεταστικά κέντρα, χωρίς να χρειάζεται οι μαθητές και οι οικογένειές τους να ταξιδέψουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Κρήτης χαιρετίζει όλους τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που διεκδίκησαν ακούραστα όλο αυτό το διάστημα το δικαίωμα των παιδιών που εξετάζονται πανελλαδικά σε ειδικά μαθήματα να μην ταξιδέψουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά να εξεταστούν σε τοπικά εξεταστικά κέντρα.

Η δημιουργία επιπλέον εξεταστικών κέντρων για τα μαθήματα σχεδίου, ξένων γλωσσών και μουσικής σε Ρέθυμνο, Ξάνθη, Πάτρα και ενός ειδικού εξεταστικού κέντρου στο Αγρίνιο, αποτελεί μια σημαντική νίκη του γονεϊκού κινήματος.

Εμείς οι γονείς θεωρούμε ότι αυτή η απόφαση πρέπει να έχει μόνιμο χαρακτήρα και όχι πρόσκαιρο λόγω της πανδημίας, καθώς αφορά τη λύση ενός χρόνιου προβλήματος των μαθητών και των οικογενειών τους που δέχονταν άνιση αντιμετώπιση για την εξέτασή τους στα ειδικά μαθήματα με την αναγκαστική μετακίνησή τους στα μεγάλα αστικά κέντρα, που σήμαινε πολλά έξοδα και επιπλέον ψυχολογική επιβάρυνση.  

Πιστεύουμε επιπλέον ότι πρέπει στην απόφαση αυτή να συμπεριληφθούν σε όλες τις περιοχές και όλοι οι μαθητές που εξετάζονται προφορικά, καθώς πρόκειται για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σειρά δυσκολιών και άνισης αντιμετώπισης σε όλα τα σχολικά τους χρόνια.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε:

·        Οικονομική κάλυψη όλων των μαθητών και των οικογενειών τους για τη μετάβασή τους στα εξεταστικά κέντρα που έχουν οριστεί.

·        Όλοι οι προφορικά εξεταζόμενοι μαθητές να εξεταστούν στα κοντινότερα τοπικά εξεταστικά κέντρα που έχουν οριστεί.

·        Υλοποίηση όλων των μέτρων προστασίας για την ασφαλή εξέταση των παιδιών.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ