Ομολόγησαν τον εμπρησμό στο Γιόφυρο!

Σήμερα, το ζευγάρι στον Εισαγγελέα

Ομολόγησαν τον εμπρησμό στην επιχείρηση στο Γιόφυρο, ο 30χρονος και η 40χρονη από τη Χερσόνησο, που συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου ως υπαίτιοι, μετά από τις συντονισμένες ενέργειες των υπαλλήλων του Ανακριτικού Γραφείου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η σύλληψη ωστόσο ήταν άκρως επεισοδιακή και σχεδόν κινηματογραφική, αφού προηγήθηκε καταδίωξη από την Ομάδα ΔΙΑΣ του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου χθες το βράδυ, στους δρόμους του Ηρακλείου. Η σύλληψη έγινε στις 23.30 στον κόμβο Καλλιθέας επί της Εθνικής Οδού Ηρακλείου Αγίου Νικολάου.

Στην απολογία τους, όπως είχε γράψει το Cretalive αναφορικά με την πορεία των ερευνών (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), αποδέχθηκαν τις κατηγορίες και κατόπιν εισαγγελικής εντολής κρατήθηκαν και θα οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε για εκδήλωση πυρκαγιάς στις 21-06-2020 και περί ώρα 01.30 σε προαύλιο χώρο εντός περιφραγμενης - φυλασσομενης επιχείρησης στο Γιόφυρο Ηρακλείου. Κατά την Αυτοψία διαπιστώθηκε ότι η πυρκαγιά οφείλεται σε κακόβουλη ενέργεια δράστη/ων που με την ρίψη φλεγόμενου αντικειμένου εξωτερικά της επιχείρησης την προκάλεσε/σαν.

Υλικές ζημιές προκλήθηκαν σε αποθηκευμένα προϊόντα της επιχείρησης στον προαύλιο χώρο καθώς και σε δεκατρία 13 σταθμευμένα αυτοκίνητα σε γειτνιάζουν υπαίθριο χώρο.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ