Ηράκλειο: Η πόλη της ανομίας!

Newsroom
Newsroom

Το "απλό" παράδειγμα ενός παρκαρίσματος και το "μπαλάκι" της αρμοδιότητας

Κύριε Διευθυντά,

Με την έναρξη των σχολείων έχω το ευχάριστο καθήκον να μετακινώ το παιδί μου από τον Καρτερό όπου διαμένω στο κέντρο του Ηρακλείου για να το πάω και να το φέρω από το σχολείο. Δεν είχα έρθει νωρίτερα σε επαφή με το πρόβλημα των παρανόμως παρκαρισμένων που εμποδίζουν τους στενούς δρόμους της πόλης.

Για κακή μου τύχη ένας εκ των ασυνειδήτων συμπολιτών μας παρκάροντας πάνω σε στροφή σε στενό δρομάκι του Ηρακλειου (Θεσσαλονίκης και Μονής Βροντησίου) έκλεισε την κυκλοφορία μη μπορώντας να πάρει στροφή ούτε μηχανάκι καλά καλά. Αποκλεισμένος επικοινώνησα με το 100 όπου με ευγενικό τρόπο μου πεταξαν το μπαλάκι στη δημοτική αστυνομία. 

Ερώτηση πρώτη : για την τήρηση της τάξης, την εύρυθμη λειτουργία οδών δεν είναι υπεύθυνη η τροχαία? Αν θυμάμαι καλά ακόμη έχει το δικαίωμα να κόβει κλησεις (εκτός αν τα έχουν μοιράσει με περιφέρειες, δήμους, δημοτικά διαμερίσματα και... τον καφετζή στη γωνία) όπου όμως όλο αυτό αν υπάρχει στη νομοθεσία δυσκολεύει τον πολίτη στη απονομή του δικαίου (το γνωστό “δεν είμαστε εμείς αρμόδιοι απευθυνθείτε αλλου…”) κι εκεί οι αρμόδιοι εισαγγελείς να υποθέσω αρκούνται στα καθήκοντα με τη στενή έννοια του όρου… Μάλιστα πριν χρόνια μας διαφήμιζαν και τον περιβοήτο γερανό. Τι απέγινε αυτός? Στις ελιές τον πάνε να μετακινεί τσουβάλια?

Εν πάσει περιπτώσει η αστυνομία με παραπέμπει στη δημοτική αστυνομία. Καλώ τη δημοτική, όπου παίρνω τη μοναδική για ευρωπαική ευνομούμενη χώρα απάντηση : θα καλέσουμε τον παραβάτη να το μετακινήσει...!

Ερώτηση Δεύτερη : Δηλαδή, αν παρκάρω στην πλατεία ελευθερίας (λέμε τωρα…) και ΔΕΝ θα εμποδίζω και την κυκλοφορία, θα με παρετε τηλέφωνο κύριοι της δημοτικής; Η θα πέσει επάνω και τροχαία και δημοτική και θα βρω ένα τηλεφωνικό κατάλογο από κλήσεις; Αυτό δεν είναι επιλεκτική εφαρμογή του νόμου; Και συγγνώμη πείτε με κομπλεξικό ή ότι άλλο αλλά ΔΕΝ επιθυμώ μόνο να μετακινηθεί το αυτοκίνητο που με έχει καθυστερήσει από το να πάρω το παιδί μου από το σχολείο και κλαίει επειδή κάποιος δεν σέβεται τους συμπολίτες του και είναι παράνομος, απαιτώ να έχει και το ανάλογο πρόστιμο γιατι μόνο έτσι θα μάθει να μην το ξανακάνει (αν δεν κάνω λάθος ο νομοθέτης δεν αναφέρει να καλούμε σε κινητά για παράνομο παρκάρισμα, viber ή μηνυμα στο insta…).

Θα αποφασίσουν οι αρχές να κάνουν τη δουλειά τους έτσι όπως πρέπει (τροχαία, δημοτική, αστυνομία κλπ) ή θα συνεχίσουμε εδώ να είμαστε ζούγκλα με νόμο το δίκιο του πιο μάγκα, αυτού με τα περισσότερα ψηφαλάκια και να μην τους πολυενοχλούμε γιατι έχουν πιο σοβαρά ζητήματα να ασχοληθούν (να σβήσουν καμία κλήση κολλητού κλπ…).

Εχουν να πουν κάτι οι ιθύνοντες ή θα συνεχίσουν να κωφεύουν μέχρι να φτάσουν αυτά στην κεντρική εξουσία και τραβηχτούν αυτάκια;

Μηπως και οι υποψήφιοι έχουν να μας πουν κάτι ή απλά υπολογίζουν πόσους θα βολέψουν κι αυτοί σε υπηρεσίες του δήμου που μόνο βοήθεια δεν θα προσφέρουν στον πολίτη.

Αρκετά κύριοι! 

 

Με εκτίμηση 

Α.Α.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ