Ηράκλειο: Με λαμπρό καιρό ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου

Newsroom
Newsroom

Πλήθος κόσμου στο κέντρο της πόλης για την καθιερωμένη παρέλαση - Δείτε φωτογραφίες

Κάτω από έναν ολοκάθαρο ουρανό και με την καθιερωμένη παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, κορυφώνονται στο Ηράκλειο οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. 

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος με το πέρας της παρέλασης δήλωσε: «Χρόνια πολλά στην Ελλάδα και σε όλους τους Έλληνες. Με το μυαλό και τη σκέψη μας στους 57 νεκρούς του πρόσφατου δυστυχήματος των Τεμπών γιορτάζουμε και σήμερα την εθνική επέτειο αποτίοντας φόρο τιμής σε όσους έπεσαν τότε για να είμαστε εμείς ελεύθεροι και να οραματιζόμαστε μια πατρίδα ασφαλή και σύγχρονη. Ενωμένοι προχωράμε».

Ηράκλειο 25η Μαρτίου

Το «παρών» στην παρέλαση έδωσε ο περιφερειάρχης Κρήτης, ο δήμαρχος Ηρακλείου, βουλευτές, τοπικοί φορείς αλλά και ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος ο οποίος, αφού ευχήθηκε σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, ανέφερε: «Είθε [...] καθημερινά να γινόμαστε άξιοι της ελευθερίας που μας χάρισαν οι πρόγονοί μας» συμπληρώνοντας ότι την ώρα που εμείς γιορτάζουμε την ελευθερία δεν είναι δυνατόν η σκέψη μας να μην είναι «σε άλλα μήκη και πλάτη της Γης όπου πολεμικές συρράξεις και εμφύλιοι πόλεμοι απειλούν την ελευθερία προσώπων και λαών. Να ευχόμαστε και γι' αυτούς να έχουν το πολύτιμο αγαθό της ελευθερίας» συμπλήρωσε ο κ. Ευγένιος.

Ηράκλειο 25η Μαρτίου

Προηγήθηκε επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, όπου για την Εθνική Επέτειο μίλησε ο κ. Τσερεβελάκης Γεώργιος, διδάκτορας Ελληνικής Φιλολογίας - εκπαιδευτικός του Γυμνασίου Επισκοπής. 

Ακολούθησε τελετή στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, και επιμνημόσυνη δέηση, παρουσία εκπροσώπων των αρχών.

Ηράκλειο 25η Μαρτίου

Στην παρέλαση,  από τη Λεωφόρο Δημοκρατίας στο ύψος του μνημείου Μάχης Κρήτης ως την Καινούρια Πόρτα (Καμάρες)-Πύλη Ιησού, συμμετέχουν τμήματα Της Φιλαρμονικής του Δήμου, του Μηχανοκίνητου Τμήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, των Αναπήρων Πολέμου, Παλαιών Πολεμιστών της Εθνικής Αντίστασης, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Σώμα Νοσηλευτικής, Σώμα Κοινωνικής Πρόνοιας, Σώμα Σαμαρειτών – Διασωστών - Ναυαγοσωστών), της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Παγκρήτιου Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών, του Νομαρχιακού Σωματείου Ατόμων με Αναπηρίες Ν. Ηρακλείου, του Λυκείου Ελληνίδων Ηρακλείου, του Σωματείου Ποντίων ‘‘Εύξεινος Λέσχη’’ Ηρακλείου, του Συλλόγου Αλατσατιανών Ηρακλείου, του Συλλόγου Ν. Αλικαρνασσού « Η Αρτεμισία», του Συλλόγου Μικρασιατών Κρήτης «Ο Άγιος Πολύκαρπος», του Συλλόγου Ηπειρωτών Ν. Ηρακλείου, του Συλλόγου Μακεδόνων Κρήτης, των Δημοσίων και Ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων, του Ε.Ε.Ε.Κ. Ηρακλείου, του ειδικού Γυμνασίου Ηρακλείου, του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Ηρακλείου, των Δημοσίων και Ιδιωτικών Γυμνασίων, των ΕΠΑ.Λ.,  των Δημοσίων και Ιδιωτικών Γενικών Ενιαίων Λυκείων, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων παράρτημα Ηρακλείου, του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Ηρακλείου, του Συνδέσμου εθνοφυλάκων Ηρακλείου «Δασκαλογιάννης», των Στρατιωτικών Τμημάτων.

Ηράκλειο 25η Μαρτίου

Δήλωση Περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821: 
«Ο Αγώνας του 1821 παραμένει διαχρονικός και επίκαιρος. Αποτελεί τη βάση για τον αναστοχασμό της ιστορικής διαδρομής του Ελληνικού Έθνους. Η Περιφέρεια Κρήτης, τιμά την επέτειο της Επανάστασης, ως την ημέρα εκείνη που οι θυσίες των προγόνων μας, οδήγησαν στο δρόμο για τη δημιουργία ενός Ανεξάρτητου και Ελεύθερου Κράτους. Γιατί τα έθνη καταλαμβάνουν τη θέση τους στον παγκόσμιο ιστορικό χάρτη με ενότητα και πάθος για την ελευθερία. Η Επανάσταση του 1821 είναι πηγή έμπνευσης για το μέλλον και τις επόμενες γενιές. Χρόνια πολλά σε όλους».

Ηράκλειο 25η Μαρτίου

Ηράκλειο 25η Μαρτίου

Ηράκλειο 25η Μαρτίου

Ηράκλειο 25η Μαρτίου

Ηράκλειο 25η Μαρτίου

Ηράκλειο 25η Μαρτίου

Ηράκλειο 25η Μαρτίου

Ηράκλειο 25η Μαρτίου


Ηράκλειο 25η Μαρτίου
Ηράκλειο 25η Μαρτίου

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την 
Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ