Κ. Λαγουβάρδος: Αναμένουμε μεγάλα ύψη βροχής στην Κρήτη

Κ. Λαγουβάρδος: Αναμένουμε μεγάλα ύψη βροχής στην Κρήτη

Μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης η κακοκαιρία με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες καταιγίδες

Μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης θα διατηρηθούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που από το πρωί της Τετάρτης επηρεάζουν την Κρήτη και γενικότερα περιοχές της νότιας και ανατολικής Ελλάδας. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κώστα Λαγουβάρδο, διευθυντή ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας - εξπρές θα είναι οι έντονες βροχοπτώσεις, οι ισχυρές καταιγίδες και οι θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως έως και 8 μποφόρ. Μάλιστα στην Κρήτη αναμένεται να καταγραφούν και τα μεγαλύτερα ύψη βροχής του διημέρου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του meteo.gr αυτή τη στιγμή βρέχει στις ακόλουθες περιοχές της δυτικής Κρήτης:

Κρήτη βροχή

Σύμφωνα με τα προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr  περισσότερο αναμένεται να επηρεαστεί η Κρήτη όπου κατά τη διάρκεια της Τετάρτης 31/03 θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Τα φαινόμενα μέχρι τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 01/04 θα εξασθενήσουν, για να ενισχυθούν εκ νέου τις βραδινές ώρες, ενώ ουσιαστική βελτίωση του καιρού αναμένεται την Παρασκευή 02/04.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι εκτιμώμενες αθροιστικές ποσότητες υετού (βροχές/καταιγίδες/χιονοπτώσεις) στη Νότια Ελλάδα έως αργά το βράδυ της Πέμπτης.

βροχή

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Λαγουβάρδος ανέφερε: «Θα έχουμε μια επιδείνωση του καιρού από σήμερα και μέχρι την Πέμπτη το μεσημέρι η οποία θα επηρεάσει κυρίως την ανατολική και νότια χώρα. Δηλαδή ένα βαρομετρικό χαμηλό το οποίο θα δημιουργηθεί στην περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου και θα προκαλέσει ένα πολύ ισχυρό βόρειο ρεύμα στο Αιγαίο με ανέμους τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ και βροχές οι οποίες από το πρωί της Τετάρτης θα επηρεάζουν περιοχές της Ανατολικης Θεσσαλίας, Ανατολικής Στερεάς εν μέρει και της Αττικής της Εύβοιας των Κυκλάδων και από το μεσημέρι και μετά και της Κρήτης. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής αναμένονται στην Κρήτη όπου μπορούμε να δούμε μέχρι την Πέμπτη. Μάλιστα το μεσημέρι της Πέμπτης τα φαινόμενα θα έχουν περιοριστεί μόνο στην Κρήτη. Σύμφωνα με τα στοιχεία αναμένουμε αρκετά μεγάλα ύψη βροχής και πιθανόν σε κάποιες περιοχές της Κρήτης να ξεπεράσουμε τα 100-120 χιλιοστά σα συνολικό άθροισμα βροχής το οποίο είναι αρκετά μεγάλο και θέλει ιδιαίτερη προσοχή ειδικά στην Κρήτη όπου μπορούν να συμβούν κάποια πλημμυρικά φαινόμενα. Φυσικά θα έχουμε και πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα και σε συνδυασμό με το ισχυρό βόρειο ρεύμα θα έχει έντονο κρύο στην ανατολική και νότια χώρα, ενώ θα έχουμε και χιόνια στα ορεινά. Από την Πέμπτη το μεσημέρι και μετά φεύγουν τα φαινόμενα προς Κύπρο».

 

Διαβάστε επίσης:

Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά "έρχονται" στην Κρήτη

Με χιόνια "αφήνει" ο Μάρτιος την Κρήτη

"Ποδαρικό" με βροχές στην Κρήτη κάνει ο Απρίλιος

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ