Καιρός: Λασποβροχές και αφρικανική σκόνη τις επόμενες μέρες στην Κρήτη

Newsroom
Newsroom

Με διαταραχή του καιρού υποδεχόμαστε το καλοκαίρι

Έντονα φαινόμενα, αυξομειώσεις στις θερμοκρασίες καθώς και σημαντική μεταφορά σκόνης από την Αφρική είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού που θα επικρατήσουν στην Κρήτη τις πρώτες ημέρες του καλοκαιριού.

Σε μεγάλο μέρος της Κρήτης από Τετάρτη βράδυ (31/5), λιγότερο την Πέμπτη (1/6) και αρκετά ενισχυμένο την Παρασκευή (2/6) θα επικρατήσει σύστημα που θα δώσει έντονα καιρικά φαινόμενα με αρκετές βροχές.

«Αυτό οφείλεται σε ένα βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται στις ακτές της βόρειας Αφρικής -νότια της Κρήτης- και κινείται αργά προς τα ανατολικά. Η διαταραχή αυτή θα προκαλέσει έντονες βροχές στην Κρήτη, τις νότιες Κυκλάδες καθώς και τα Δωδεκάνησα» αναφέρει στο Cretalive ο Διευθυντής Ερευών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/ meteo.gr κ. Κώστας Λαγουβάρδος.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο βαρομετρικό χαμηλό θα προκαλέσει και μεταφορά αφρικανικής σκόνης κατά συνέπεια οι έντονες βροχές της Παρασκευής θα είναι κυρίως λασποβροχές.

Σαββατοκύριακο και Δευτέρα ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει αισθητή βελτίωση με άνοδο της θερμοκρασίας, λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ