Καλά τα νέα για το Ηράκλειο από τα τεστ, άσχημα από τα λύματα!

Καλά τα νέα για το Ηράκλειο από τα τεστ, άσχημα από τα λύματα!

1.339 πολίτες εξετάστηκαν, 7 θετικοί - Ραγδαία αύξηση του ιικού φορτίου

Καλά και ενθαρρυντικά είναι τα νέα από τα αποτελέσματα των rapid tests που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στη Λότζια Ηρακλείου. Την ίδια ώρα, άσχημα είναι τα νέα λόγω της ραγδαίας αύξησης του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα της Κρήτης την εβδομάδα 15-21 Φεβρουαρίου 2021.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το εθνικό δίκτυο επιδημιολογίας λυμάτων του ΕΟΔΥ στο Ηράκλειο καταγράφεται αύξηση του ιικού φορτίου κατά +265%! Στο Ρέθυμνο η αύξηση που καταγράφεται είναι +98.1% ενώ στα Χανιά  +85.1%.

Στο κέντρο του Ηρακλείου πάντως η προσέλευση των πολιτών ήταν αθρόα έως και μετά τις 4 το μεσημέρι καθώς η αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφεται καθημερινά και το "κοκκίνισμά" του Δήμου, κινητοποίησαν τους πολίτες που έσπευσαν να εξεταστούν. 

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά συνολικά ελέγχθηκαν 1.339 άτομα, από τα οποία 7 βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι και τα 7 τα άτομα είναι μέσης ηλικίας, εργαζόμενοι και ένας από αυτούς ήρθε από άλλη περιοχή προκειμένου να εξεταστεί. 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ