Κάλεσμα στην κινητοποίηση για τη Βάση της Σούδας

Κάλεσμα στην κινητοποίηση για τη Βάση της Σούδας
Newsroom
Newsroom

Από την Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Χανίων.

Κάλεσμα συμμετοχής,στην Παγκρήτια κινητοποίηση για τη Βάση της Σούδας καλεί η Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Χανίων.

Η κινητοποίηση θα γίνει την Κυριακή 22 Μαίου, στις 12.00 στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

 

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

"Η Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Χανίων ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων, καλεί τον Χανιώτικο λαό να εκδηλώσει ακόμα πιο μαζικά και οργανωμένα την αντίθεσή του στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας και να απαιτήσει να κλείσει η βάση της Σούδας όπως και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές στη χώρα μας!
Η επέκταση της λεγόμενης εταιρικής "αμυντικής" σχέσης και συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ δεν έχει καμιά σχέση με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, που ήδη ζει από πρώτο χέρι στην τσέπη του τον λογαριασμό της εμπλοκής. Αντίθετα, δεσμεύει την ακόμη βαθύτερη συμμετοχή στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην αντιπαράθεση με την Κίνα και τη Ρωσία για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς Ενέργειας και εμπορευμάτων. Αυτό μαρτυρά η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία για λογαριασμό των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ! Σε αυτό το πλαίσιο η Ελλάδα στέλνει πολεμικό υλικό και προετοιμάζεται να στείλει και τμήματα των ενόπλων δυνάμεών της, ενώ ταυτόχρονα δεκάδες ασκήσεις – πρόβες πολέμου βρίσκονται σε εξέλιξη!
    Ειδικά για την Σούδα, προβλέπεται η επέκταση και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων , επιτρέποντας τη στάθμευση, διεκπεραίωση και υποστήριξη ακόμα περισσότερων μονάδων και μέσων τους. Οι συνάδελφοι οικοδόμοι και γενικά ο Χανιώτικος λαός δεν πρέπει να συμβιβαστούν με τα ματωμένα δολάρια τους. Η παρουσία τους κάθε άλλο παρά προστασία σημαίνει για την χώρα μας, αντίθετα βάζει τον λαό μας σε μεγάλους κινδύνους. Ο λαός μας βλέπει Ρώσους αξιωματούχους να δηλώνουν σε όλους τους τόνους, ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ που φιλοξενούν βάσεις αποτελούν στόχο, ενώ η Ρωσία έχει ήδη πραγματοποιήσει εικονικές προσβολές της βάσης της Σούδας.
Την ίδια ώρα στο όνομα της «πράσινης ανάπτυξης», ο λαός πληρώνει με ανατιμήσεις, νέες αντεργατικές ανατροπές και ενεργειακή φτώχεια τα κέρδη και τους ανταγωνισμούς του κεφαλαίου. Το κόστος αυτό γίνεται μεγαλύτερο σε καιρό πολέμου, ενώ κινδυνεύει να το πληρώσει ακόμα και με το αίμα του, στη σύγκρουση για το ξαναμοίρασμα αγωγών και δρόμων Ενέργειας, σφαιρών επιρροής και αγορών.
Είναι ώρα να ανέβει ο πήχης της εργατικής - λαϊκής οργάνωσης και του αγώνα! Να δυναμώσει η διεκδίκηση για μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια, πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, σύγχρονα δικαιώματα, για απεμπλοκή από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
 
Ούτε γη – ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!
 
Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις!
Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία!
Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους με οποιαδήποτε μορφή και πρόσχημα!
Να κλείσουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις!"

 

Ανάλογες κάλεσμα απευθύνει ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων αλλά και ο Σύνδεσμος Ιδιωτικού Προσωπικού Επιχειρήσεων Εκμεταλλεύσεως Εστιατορίων - Μαγειρίων Χανίων.

Ειδικότερα οι ανακοινώσεις

 

"Όλοι και όλες  22 Μαΐου Παγκρήτιας κινητοποίηση στην Βάση της Σούδας, στις 12 π.μ στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς
Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε με ανησυχία την εξέλιξη του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, που διαδραματίζεται ανάμεσα στην Ρωσία και στις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ για τον έλεγχο των σφαιρών επιρροής, των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των πρώτων υλών και των δρόμων μεταφοράς ενέργειας.
Στέλνουμε την  αλληλεγγύη  μας στον ουκρανικό λαό, διεκδικούμε την απεμπλοκή της χώρας μας και παλεύουμε  για το κλείσιμο της βάσης της Σούδας και των άλλων νατοϊκών υποδομών. Με την  βάση της Σούδας δεν νιώθει κανείς από μας  ασφάλεια, αντιθέτως νιώθουμε ανησυχία αφού ξεκάθαρα οι Ρώσοι αξιωματικοί δηλώνουν ότι χώρες που φιλοξενούν βάσεις αποτελούν εν δυνάμει στόχο και την ίδια στιγμή ρωσικά πλοία  περιπολούν την περιοχή.
Η επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς συνεχίζεται  και με την Ελληνοαμερικάνικη Συμφωνία για τις Βάσεις που έφερε η ΝΔ και προετοίμασε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που μετατρέπει ολόκληρη την χώρα σε Νατοϊκό ορμητήριο επ’ αόριστόν. Ειδικά για την Σούδα, προβλέπεται η επέκταση και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων , επιτρέποντας τη στάθμευση, διεκπεραίωση και υποστήριξη ακόμα περισσότερων μονάδων και μέσων τους.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την εισβολή σε δωμάτιο ξενοδοχείου που διέμενε 14χρονη μαθήτρια από αμερικανοΝατοϊκούς του πληρώματος Τρούμαν, που βρέθηκαν στα Χανιά για «ξεκούραση και αναψυχή» , μια βίαιη πράξη η οποία δεν είναι η μοναδική στην περιοχή αφου και στο παρελθόν έχουν γίνει τέτοια αντίστοιχα περιστατικά.
Καμιά ανοχή στους τραμπούκους του ΝΑΤΟ!!! Θέλουμε την Σούδα λιμάνι των λαών!!!!
Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις θεωρούμε ότι είναι ανάγκη  ο λαός μας, να εκδηλώσει ακόμα πιο μαζικά και οργανωμένα την αντίθεσή μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στην εμπλοκή της χώρας.

Απαιτούμε:
Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία
Καμία εμπλοκή-καμία συμμετοχή. Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ!
Καμία αποστολή στρατιωτικού υλικού και δυνάμεων στην Ουκρανία και αλλού!
Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικάνικη Συμφωνία για τις Βάσεις!
Να κλείσει η βάση της Σούδας όπως και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές στη χώρα μας!

Όλοι και όλες  22 Μαΐου Παγκρήτια κινητοποίηση στην Βάση της Σούδας, στις 12 π.μ στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς
Θα ακολουθήσει μουσική συναυλία και λαϊκό γλέντι στην πλατεία Καθιανών με τους :
Μάνος Τρυπιά και το συγκρότημα του,  Αλέξανδρος Ιερωνυμίδης, Νίκος Λάππας και Γιάννης Χίνος."

 

"Το Σωματείο Επισιτισμού Ν. Χανίων καλεί όλα τα μέλη του, όλους τους εργαζομένους στον επισιτισμό και όλο τον Χανιώτικο λαό να συμμετάσχει δυναμκά στην ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ  ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΕΙΡΗΝΗΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ την ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΗ. Η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στις 12:00 και μετά θα ακολουθήσει μηχανοκίνητη πορεία προς την Βάση της Σόυδας.

Το τελευταίο διάστημα ο ελληνικός λαός και οι λαοί όλου του κόσμου παρακολουθούν με ανησυχία την εξέλιξη του ιμπεριαλιστικού πολέμου που μαίνεται στην Ουκρανία. Η απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτελεί την τυπική έναρξη ενός πολέμου, που διαδραματίζεται ανάμεσα στην Ρωσία και στις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ για τον έλεγχο των σφαιρών επιρροής, των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των πρώτων υλών και των δρόμων μεταφοράς ενέργειας. H έμπρακτη αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό, που έχει μετατραπεί σε σάκο του μποξ, όπως και σε όλους τους δοκιμαζόμενους λαούς, είναι η διεκδίκηση της απεμπλοκής της χώρας μας, η πάλη ενάντια στη χρήση υποδομών που χρησιμοποιούνται για τη γενίκευση του πολέμου , η ένταση του αγώνα για το κλείσιμο της βάσης της Σούδας και των άλλων νατοϊκών υποδομών.      

Για τα Χανιά, που βρίσκονται δίπλα στην αμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας, οι κίνδυνοι μεγαλώνουν και κάθε άλλο παρά ασφάλεια μπορεί να αισθάνεται κανείς. Ο Κρητικός λαός νιώθει ανησυχία βλέποντας Ρώσους αξιωματούχους να δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι οι χώρες που συμμετέχουν στον πόλεμο στην Ουκρανία και φιλοξενούν βάσεις αποτελούν εν δυνάμει στόχο. Την ίδια στιγμή ρώσικα πλοία περιπολούν στην περιοχή, ενώ η Ρωσία έχει ήδη πραγματοποιήσει εικονικές προσβολές της αμερικανικής βάσης της Σούδας! 

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις θεωρούμε ότι είναι ανάγκη  ο λαός μας, να εκδηλώσει ακόμα πιο μαζικά και οργανωμένα την αντίθεσή μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στην εμπλοκή της χώρας. Οι κινητοποιήσεις που έγιναν στην Κρήτη όπως και σε όλη την χώρα το προηγούμενο διάστημα αποτελούν παρακαταθήκη. Τώρα είναι η ώρα να εκφραστεί ακόμα πιο δυνατά η συμπαράστασή μας στους δοκιμαζόμενους λαούς της Ουκρανίας, της Ρωσίας και σε όλους τους λαούς που πληρώνουν το βαρύ τίμημα αυτής της θανατηφόρας αντιπαράθεσης.

Στέλνουμε ακόμα πιο ηχηρό το μήνυμα «Καμία εμπλοκή στο ιμπεριαλιστικό σφαγείο, να κλείσουν τώρα όλες οι ξένες βάσεις, να μη γίνει η Ελλάδα ΝΑΤΟικό ορμητήριο και ο λαός στόχος.» 

Απαιτούμε:

  • Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία
  • Καμία εμπλοκή-καμία συμμετοχή. Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ!
  • Καμία αποστολή στρατιωτικού υλικού και δυνάμεων στην Ουκρανία και αλλού!
  • Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικάνικη Συμφωνία για τις Βάσεις!
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας όπως και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές στη χώρα μας!
 

Μετα την πορεία στην Βάση της Σούδας συμμετέχουμε στην μουσική συναυλία  που θα ακολουθήσει στην πλατεία των Καθιανών από τους Αλέξανδρο Ιερωνυμίδη, Νίκο Λάππα και Γιάννη Χίνο και στο λαϊκό γλέντι."

 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ