«Κανείς δεν είναι μόνος όταν περνά καρκίνο του μαστού»

«Κανείς δεν είναι μόνος όταν περνά καρκίνο του μαστού»

Η πρόεδρος του Συλλόγου «Ευ Ζω με τον καρκίνο» Καίτη Κουναλάκη στο Livetalks

 

O μήνας Οκτώβριος έχει καθιερωθεί διεθνώς ως μήνας ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού. Είναι ένας μήνας που εστιάζουμε στην ενημέρωση του κοινού για την πρόληψη και αντιμετώπισή του.

Ο Σύλλογος «Ευ Ζω με τον καρκίνο» εδώ και 17 χρόνια στηρίζει ηθικά, ψυχολογικά και οικονομικά τους ασθενείς και τις οικογένειες τους μέσα και έξω από το νοσοκομείο. Η πανδημία δυστυχώς έφερε πολλές αλλαγές στη ζωή μας και μεταξύ αυτών είναι και η ακύρωση του καθιερωμένου αγώνα δρόμου που διοργάνωνε ο Σύλλογος προκειμένου να στηριχθεί το έργο του οικονομικά.

Μπορεί ο αγώνας να μην γίνει φέτος αλλά έχουμε όλοι τη δυνατότητα να συνδράμουμε με μόλις 5 ευρώ το σπουδαίο έργο που επιτελούν οι άνθρωποι του Συλλόγου.

«Φέτος αποφασίσαμε να κάνουμε ένα εναλλακτικό αγώνα διαδικτυακό και απευθυνόμαστε σε όλες τις φίλες και του φίλους και ζητάμε να φορέσουν κάτι ροζ, να βγάλουν μια φωτογραφία να μας τη στείλουν - εφόσον θέλουν να μπουν στο ψηφιακό άλμπουμ που θα φτιάξουμε  - και να μας εμβάσει 5 ευρώ, όσα θα έδινε δηλαδή για να συμμετάσχει στον αγώνα» εξηγεί στο Livetalks η πρόεδρος του Συλλόγου «Ευ Ζω με τον καρκίνου» Καίτη Κουναλάκη.

Όπως τονίζει «είναι ένα μικρό ποσό για τους περισσότερους αλλά για εμάς θα είναι ο πυρήνας που θα μας επιτρέπει να στηρίζουμε ανθρώπους που βρίσκονται σε ένδεια. Και είναι πολλοί αυτοί και καθημερινά γίνονται περισσότεροι. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν το φανταζόντουσαν ότι θα έχουν ανάγκη 5 ευρώ. Ό,τι δώσει ο καθένας από εμάς, θα το πάρει κάποιος άνθρωπος που θα το έχει ανάγκη και θα τον ευγνωμονεί εφ’όρου ζωής».

 

"Με τους ασθενείς είμαστε συνοδοιπόροι" λέει η κα. Κουναλάκη και προκειμένου να μην υπάρχει η παραμικρή σκιά για το πόσο τόπο πιάνουν αυτά τα 5 ευρώ, εξηγεί: "Στηρίζουμε οικονομικά άπορους, πληρώνουμε ενοίκια, λογαριασμούς ΔΕΚΟ, εξετάσεις, δίνουμε επιταγές σε σούπερ μάρκετ της πόλης. Συμπληρώνουμε επίσης και πράγματα που είναι απαραίτητα για τους ασθενείς όταν είναι μέσα στο νοσοκομείο.  Ο σύλλογος δίνει 10 χιλιάδες ευρώ το χρόνο για παροχή πόσιμου νερού από ψύκτες στα δυο δημόσια νοσοκομεία, στις πτέρυγες της χημειοθεραπείας, της ακτινοθεραπείας και της ογκολογικής κλινικής. Προσφέρουμε καρέκλες για τους συνοδούς, τηλεοράσεις, έχουμε αλλάξει κουρτίνες, ακόμα και θερμόμετρα παίρνουμε στις κλινικές, δεν φαντάζεστε πόσες ανάγκες υπάρχουν". 

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε

·Βάλε κάτι ροζ, ακόμη και φίλτρο, και φωτογραφίσου. Σου προτείνουμε μπλουζάκι, φουλάρι, κορδέλα, πασμίνα, γυαλιά ή καπέλο.

·Στήριξέ μας με 5 ευρώ στον λογαριασμό: ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ GR 560 171 157 000 6157 0103 72656

·Στείλε μας τη φωτογραφία σου, εφόσον το επιθυμείς, στο efzokriti@otenet.gr με θέμα "Στηρίζω τη Γυναίκα" και το ονοματεπώνυμό σου ή ανέβασε φωτογραφία στο Instagram με hashtag #efzometonkarkino (πρέπει να έχεις δημόσιο το προφίλ σου) και θα προσθέσουμε τη φωτογραφία σου στο ψηφιακό μας άλμπουμ.

*Mε την αποστολή της φωτογραφίας συναινείς στην ένταξή της στο ψηφιακό μας άλμπουμ.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ