Κανένα σχολείο στο Δήμο Ιεράπετρας στα «Σχολικά Γεύματα»

Κανένα σχολείο στο Δήμο Ιεράπετρας στα «Σχολικά Γεύματα»

Τί αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αρμόδια αντιδήμαρχος

Την έντονη αντίδραση του Δήμου Ιεράπετρας για το γεγονός ότι κανένα σχολείο του δήμου δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα σίτισης "Σχολικά Γεύματα", εκφράζει μέσω ανακοίνωσης η αρμόδια αντιδήμαρχος Χρυσούλα Χατζημαρκάκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Το Πρόγραμμα σίτισης «Σχολικά Γεύματα» στοχεύει στην ανακούφιση ευάλωτων κοινωνικά και οικονομικά περιοχών και υλοποιείται  από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων η διαχείριση του οποίου  γίνεται από τον ΟΠΕΚΑ.

Φέτος,  παρότι ο προϋπολογισμός του Προγράμματος ανέρχεται στα 90,1 εκατομμύρια- αυξημένος κατά 16,5 εκατομμύρια σε σχέση με τη προηγούμενη χρόνια -και παρά το γεγονός ότι έχουν ενταχθεί σχολεία από ιδιαίτερα αναπτυγμένους Δήμους της χώρας, κανένα σχολείο του νομού Λασιθίου συμπεριλαμβανομένου και του Δήμου Ιεράπετρας δεν έχει ενταχθεί.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι 224.300 μαθητές σιτίζονται σε 1621 σχολικές μονάδες και ΚΑΝΕΙΣ στο Δήμο Ιεράπετρας.

Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι παρά την πρόθεση μας να ενταχθούν  σχολεία του Δήμου μας στο Πρόγραμμα και παρά τις οχλήσεις μας στις αρμόδιες Υπηρεσίες και Υπουργεία δεν είχαμε καμία επίσημη έγκαιρη ενημέρωση σχετικά με την ένταξη του Δήμου μας και την υλοποίηση του Προγράμματος.

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για τη μη  ένταξη των σχολείων του Λασιθίου στα σχολικά γεύματα. Δεν είναι δυνατόν σε μια εποχή όπου η πλειονότητα των οικογενειών βιώνουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα, τα οποία επέτεινε η πανδημία με το αναγκαστικό κλείσιμο των επιχειρήσεων, τις αναστολές εργασίας και με την οικονομική ζημία που υπέστησαν οι αγρότες της περιοχής μας, να μην υπάρχει μέριμνα από το κράτος, τουλάχιστον ως προς τη βασική σχολική σίτιση των μαθητών, στηρίζοντας έτσι τη βελτίωση της απόδοσης τους, καλλιεργώντας νέα διατροφικά πρότυπα και μειώνοντας τις κοινωνικές ανισότητες.

 Ως Δήμος Ιεράπετρας το θεωρούμε ανεπίτρεπτο και ζητάμε την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας για την ένταξη των σχολείων της Ιεράπετρας και του νομού Λασιθίου στο Πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα».

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ