Κάνουν "κράτηση" για το αντιγριπικό εμβόλιο

Αντώνης Παντινάκης
Αντώνης Παντινάκης
Κάνουν "κράτηση" για το αντιγριπικό εμβόλιο

"Φρένο" στις απαιτήσεις πολιτών προσπαθούν να βάλουν οι φαρμακοποιοί

Του Αντώνη Παντινάκη

Πολύ μεγάλη είναι η ζήτηση για το αντιγριπικό εμβόλιο, η πρώτη παρτίδα του οποίου αναμένεται να φτάσει τέλος του Σεπτέμβρη.

Αρκετός κόσμος σπεύδει τις τελευταίες μέρες στα φαρμακεία θέλοντας να κάνει... κράτηση και να μπει σε σειρά προτεραιότητας.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Αριστοτέλης Σκουντάκης, επιχειρεί να βάλει... φρένο στις (αλόγιστες πολλές φορές) απαιτήσεις ορισμένων συμπολιτών μας, υπενθυμίζοντας ότι το εμβόλιο “δίνεται με ιατρική συνταγή” και όχι με την... λογική του παραλόγου: “μπήκα στο φαρμακείο και το πήρα” · διότι, σε μία τέτοια περίπτωση, “θα μείνουμε χωρίς εμβόλια για αυτούς που τα χρειάζονται” προειδοποιεί.

Προτεραιότητα θα έχουν φυσικά οι ευαίσθητες ομάδες.

“Πέρσι οι δόσεις ήταν 3 εκατομμύρια, εφέτος έχει γίνει παραγγελία για 4 εκατομμύρια” μας πληροφορεί ο κ. Σκουντάκης, επιβεβαιώνοντας το υψηλό ενδιαφέρον που υπάρχει από συνανθρώπους μας, οι οποίοι – εν μέσω της περιπέτειας με τον κορωνοϊό – θα θέλουν να είναι θωρακισμένοι – τουλάχιστον - από έναν άλλον (δυνητικό) κίνδυνο, αυτόν της γρίπης.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου, τα εμβόλια “θα έρθουν τμηματικά, δεν θα παραληφθούν με τη μία τέλος του μήνα”.

Έτσι λοιπόν θα έχουμε 1 εκατομμύριο παρτίδες τέλος του Σεπτέμβρη, κι από εκεί και πέρα “κάθε 10-15 μέρες θα παραλαμβάνουμε μέχρι να συμπληρώσουμε 4 εκατομμύρια”.

Υπολογίζεται ότι μέσα στον Οκτώβρη, το αργότερο μέχρι τον Νοέμβρη, όλες οι ποσότητες θα έχουν καταφθάσει, ώστε να εμβολιαστούν εκείνοι που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Σημειώνεται ότι το εμβόλιο με ιατρική συνταγή είναι δωρεάν.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ