«Μυστήριο» πώς βρέθηκαν τα ξένα ζώα στο δικό του υπόστεγο

Ενώπιον του εισαγγελέα Λασιθίου το Σάββατο ο 46χρονος

Σχεδόν 80 ζώα, δηλαδή τα μισά απ’ όσα καταγγέλλει ότι τους έκλεψαν στις 27 Μαίου ο 50χρονος βοσκός από την Κριτσά, βρέθηκαν στο υπόστεγο έκτασης που εκμεταλλεύεται 46χρονος κτηνοτρόφος από την περιοχή της Κασταμονίτσας.  Ο τελευταίος πάντως ισχυρίζεται ότι δεν είχε καμία εμπλοκή στην ζωοκλοπή ούτε και γνωρίζει πώς βρέθηκαν τα ξένα ζώα στο δικό του χώρο. Σε αυτήν την έκταση από μέρους βόσκουν ελεύθερα κάποια ζώα που κατεβαίνουν στα χαμηλά για νερό.

Όπως έγραψε το Cretalive ο 50χρονος βοσκός από το Λασίθι επιμένει ότι τα ζώα που βρέθηκαν στην περιοχή της Κασταμονίτσας ανήκουν στην οικογένεια του (ως ιδιοκτήτρια εμφανίζεται η αδερφή του). Ήταν ο ίδιος που μετά την ζωοκλοπή κίνησε γη και ουρανό προκειμένου να βρει πληροφορίες για το πού μεταφέρθηκαν τα ζώα και ποιοι μπορεί να τα πήραν.

Αρχικώς υπήρχαν υποψίες για μία μάντρα εντός των ορίων του δήμου Χερσονήσου όμως τελικά η έρευνα οδήγησε μέχρι την Κασταμονίτσα και στην συγκεκριμένη έκταση.

Για την ζωοκλοπή είχε γίνει καταγγελία στην Ασφάλεια Αγίου Νικολάου, ωστόσο τις έρευνες στις περιοχές του νομού Ηρακλείου ανέλαβαν αστυνομικοί των συναρμόδιων υπηρεσιών. Και ναι μεν έχει παρέλθει το αυτόφωρο για το συγκεκριμένο αδίκημα, όμως πάντα υπάρχει τρόπος αυτόφωρης σύλληψης με τα ενώτια και την καταμέτρηση των ζώων.

Ο συνολικός φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε στην Ασφάλεια Αγίου Νικολάου και αύριο ο 46χρονος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα Λασιθίου.

 

φωτογραφία pixabay

 

Δείτε επίσης

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για να βρεθούν τα κλεμμένα ζώα

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη, το Λασίθι και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ