Καταδικάζει την τηλεκπαίδευση στη Θεσσαλία και στα υπό κατάληψη σχολεία η ΕΛΜΕ Ηρακλείου

Newsroom
Newsroom

Τι αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση της

Καταδικάζει την τηλεκπαίδευση στη Θεσσαλία και στα υπό κατάληψη σχολεία η ΕΛΜΕ Ηρακλείου. Σε σχετικά μάλιστα ανακοίνωση της αναφέρει:

"Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΤΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ  ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ WEBEX, ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ.

Η κυβερνητική αναλγησία ξεπέρασε κάθε όριο. Καλεί τα παιδιά που είδαν τα σπίτια τους να καταστρέφονται και τις οικογένειές του να διαλύονται να ψάχνουν, σ’ αυτές τις τραγικές συνθήκες, lap tops και κινητά, για να

…παριστάνουν τους μαθητές. Πρόκειται για απαράδεκτο εμπαιγμό και παραπλάνηση, για μια πολιτική εγκληματικής αδιαφορίας απέναντι σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς που, είτε είναι άστεγοι, είτε  έγιναν άποροι, είτε απειλούνται με μολυσματικές νόσους, είτε είναι ασθενείς , είτε θρηνούν νεκρούς.

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου καταδικάζει -με τον πιο έντονο τρόπο- αυτή τη στυγνά αντιλαϊκή πολιτική. Καλεί τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να αντισταθούν σ΄ αυτή τη βάρβαρη πολιτική, τις ΕΛΜΕ της Θεσσαλίας να πάρουν θέση και να καταδικάσουν το αντιπαιδαγωγικό μέτρο του WEBEX και μαζί με όλους εμάς να διεκδικήσουν να στεγαστούν οι μαθητές στα σχολεία, να γίνουν οι απαιτούμενες προσλήψεις εκπαιδευτικών, έτσι ώστε τα τμήματα να είναι ολιγομελή και να υποστηριχτούν τα παιδιά με προσλήψεις συναδέλφων από το χώρο της ψυχικής υγείας.

Παράλληλα, η ΕΛΜΕ Ηρακλείου διεκδικεί να αποζημιωθούν όλοι οι πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας για όλη την έκταση της ζημιάς που έχουν υποστεί στις κατοικίες και στις περιουσίες τους και να κατοχυρωθούν οι συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης όλων των χειμαζόμενων Θεσσαλών.

ΚΑΜΙΑ ΧΡΗΣΗ WEBEX ΣΤΑ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΧΟΛΕΊΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙΣΤΙΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

 ΝΑ ΕΠΙΛΥΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΟΞΥΜΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΚΕΝΑ (ΠΑΝΩ ΑΠΟ 350!) ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ

 

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. με τη χρήση του WEBEX απαξιώνει ακόμα περισσότερο την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς και επιδιώκει να συγκαλύψει  την πολιτική της υποχρηματοδότησης των λαϊκών μορφωτικών αναγκών.

 

 

Έτσι, ενώ χαρίζει πλουσιοπάροχα πολλά δις στο επιχειρηματικό και τραπεζικό κεφάλαιο, τηρεί μια στυγνά αντιλαϊκή πολιτική υποχρηματοδότησης ,όπως επιβεβαιώνεται από τις περικοπές των δαπανών για τις προσλήψεις και τα πολλά κενά τόσο στη γενική παιδεία όσο και στην Ειδική Αγωγή.

Δηλώνουμε ότι το αντιλαϊκό μέτρο της τηλεκπαίδευσης που εφαρμόστηκε στη μακρά περίοδο της καραντίνας απέδειξε στην πράξη  τις τραγικές επιπτώσεις του σε όλο το φάσμα της μορφωτικής διαδικασίας, τραυματίζοντας ανεπανόρθωτα την εκπαιδευτική λειτουργία και αφήνοντας ανεξίτηλο το μαύρο στίγμα του σε τρεις γενιές μαθητών, συσσωρεύοντας  μαθησιακά και γνωστικά κενά, αλλά και προβλήματα ψυχικής υγείας που αποτυπώνονται καθημερινά στη σχολική πράξη. Τα προβλήματα αυτά εκδηλώνονται στο κοινωνικό τοπίο της φτώχειας, ακρίβειας, και λαϊκής εξαθλίωσης, έτσι ώστε να επιβεβαιώνεται στην πράξη ότι στόχος της κυβερνητικής πολιτικής αποτελεί η πλήρης απογύμνωση του λαού από τα θεμελιώδη δικαιώματα της παιδείας, της υγείας, της αξιοπρεπούς διαβίωσης

Τονίζουμε ότι κανείς εκπαιδευτικός ΔΕΝ είναι υποχρεωμένος να μετατρέψει το σπίτι του σε…χώρο τηλε- διδασκαλίας. Ο ιδιωτικός χώρος δεν είναι εργασιακός χώρος. Κανείς εκπαιδευτικός δεν υποχρεούται να παρέχει από το σπίτι του τηλεκπαίδευση.

 

Η κυβέρνηση  -που καταργεί  τις συνθήκες μάθησης και  της δια ζώσης διδασκαλίας και με αυταρχικό τρόπο  απαιτεί  τη χρήση του  αντιπαιδαγωγικού webex  - είναι υπόλογη έναντι των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών.

Σε κάθε περίπτωση επισημαίνουμε  ότι το κράτος οφείλει να διασφαλίσει τα προσωπικά δεδομένα των συναδέλφων.

Με δεδομένη την κατηγορηματική αντίθεσή μας στο αντιπαιδαγωγικό μέτρο του  webex, ενημερώνουμε τους συναδέλφους τα εξής:

·         Η ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, εφόσον αυτά είναι επαρκώς εξοπλισμένα και με δεδομένο ότι είναι κατοχυρωμένη η ασφαλής μεταφορά των εκπαιδευτικών στα σχολεία.

·         ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ WEBEX

·         Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ή οποιαδήποτε αδυναμία χρήση τους, σε καμία περίπτωση, ΔΕΝ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΚΥΡΩΣΕΩΝ

 

·        ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΜΕΤΡΟ

ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ WEBEX ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.

 ΚΑΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ WEBEX ΣΤΑ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ -ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ

ΟΞΥΜΜΕΝΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ.

·        ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗΣ ΘΩΡΑΚΙΣΗΣ ΚΑΙ

ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ."

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ