Καθαρότερες παραλίες χωρίς πλαστικό

Καθαρότερες παραλίες χωρίς πλαστικό

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας, Δήμων και ξενοδόχων

Αυτοδιοίκηση και ξενοδόχοι ενώνουν τις δυνάμεις τους στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται για τη βιώσιμη διαχείριση των παράκτιων περιοχών και την πρόληψη της πλαστικής ρύπανσης από τις παραλίες του νησιού.

Μετά την ολοκλήρωση της σχετικής διαβούλευσης, η τελετή υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης, των ΟΤΑ του νησιού και των ξενοδόχων βρίσκεται σε εξέλιξη στα κεντρικά γραφεία της Παγκρήτιας Τράπεζες, επί της λεωφόρου Ικάρου.

Όπως επισήμανε ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας αυτής "είναι μια σημαντική συνεργασία, για να μπορέσουμε να έχουμε τις παραλίες της Κρήτης χωρίς πλαστικά. Λιγότερο πλαστικό στις παραλίες της Κρήτης δίνει ένα άλλο περιβαλλοντικο αποτύπωμα. Παράλληλα, με τις δράσεις που έχουμε προγραμματίσει με τον ΕΣΔΑΚ και με τους φορείς διαχείρισης στερεών και υγρών αποβλήτων, θέλουμε να κάνουμε την Κρήτη μας ένα παράδειγμα για όλη την Ελλάδα και όλη την Μεσόγειο".

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Νίκος Χαλκιαδάκης σημείωσε ότι "οι καθαρότερες παραλίες θα έχουν πολύ περισσότερο και καλύτερο τουρισμό. Τα ξενοδοχεία έχουν ξεκινήσει ήδη δράσεις περιορίζοντας τα πλαστικά καλαμακια τα πλαστικά ποτήρια".

Με την υπογραφή του μνημονίου οι συμβαλλόμενοι, δεσμεύονται - μεταξύ άλλων - στη λήψη μέτρων που θα κινούνται στην κατεύθυνση της κατάργησης των πλαστικών αντικειμένων μίας χρήσης στα ξενοδοχεία, στον τακτικό καθαρισμό των παραλιών, και στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση εργαζομένων και τουριστών.

Η Περιφέρεια Κρήτης ευελπιστεί ότι με αυτόν τον τρόπο θα αναβαθμιστεί το παράκτιο περιβάλλον του νησιού που το καλοκαίρι καθίσταται πιο ευάλωτο λόγω της αύξησης των επισκεπτών και από την πλευρά της θα αναλάβει την προβολή αυτής της προσπάθειας και των συμμετεχόντων, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με στόχο τη διαφήμιση της Κρήτης ως τουριστικό προορισμό με περιβαλλοντική ευαισθησία και συνέπεια. 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ