Καύσωνας και κρούσματα κορωνοϊού "κοκκίνισαν" τα Χανιά

Καύσωνας και κρούσματα κορωνοϊού "κοκκίνισαν" τα Χανιά

Σε ετοιμότητα το σύνολο του κρατικού μηχανισμού στην περιφερειακή ενότητα αύριο Παρασκευή για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων πυρκαγιών

Σε πλήρη ετοιμότητα και αυξημένη επιφυλακή, βρίσκεται το σύνολο των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας στα Χανιά της πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ, καθώς για αύριο Παρασκευή ο δείκτης επικινδυνότητας για την εκδήλωση πυρκαγιάς βρίσκεται στο επίπεδο 5 (κατάσταση συναγερμού).

Στην ετοιμότητα των υπηρεσιών, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, αναφέρθηκαν σε έκτακτες συνεντεύξεις Τύπου ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, ο προϊστάμενος πολιτικής προστασίας της περιφερειακής ενότητας Γιάννης Βερυκοκίδης, ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Γιώργος Ξανθουδάκης.

Όπως τόνισε ο κ Καλογερής το σύνολο του μηχανισμού πολιτικής προστασίας των δήμων και των εθελοντικών ομάδων βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα προκειμένου να εφαρμόσει όπου χρειαστεί τον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση τυχόν πυρκαγιών. «Είναι μια δύσκολη ημέρα, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από όλους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης τόνισε ότι ο Δήμος έχει ήδη εκπονήσει το διαχειριστικό σχέδιο για την αντιμετώπιση πυρκαγιών, ενώ υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τους εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου.

Όπως ανέφερε, «υπάρχει η μέγιστη δυνατή ετοιμότητα σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς».

Τον σχεδιασμό και τα μέτρα που έχουν ληφθεί εξειδίκευσαν ο προϊστάμενος πολιτικής προστασίας της περιφερειακής ενότητας και ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας.

Η διασπορά μέσων και δυνάμεων σε όλη την περιφερειακή ενότητα αποτελεί τον βασικό κορμό των μέτρων.

Για το μίνι λοκντάουν

Με αφορμή την επιβολή περιοριστικών μέτρων και την εισαγωγή του Νομού Χανίων στην κόκκινη κλίμακα κινδύνου για την πανδημία, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είχαμε σήμερα μία αιφνιδιαστική ανακοίνωση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με επιπλέον μέτρα για τη διαχείριση της πανδημίας. Αυτή η απόφαση αποτελεί ένα σημαντικό πλήγμα για την τουριστική κίνηση στο Νομό Χανίων, ενώ αδικεί όλους όσοι προσπάθησαν και τήρησαν με συνέπεια τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα, το τελευταίο διάστημα.

Η ομόφωνη απόφαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, δεν αφήνει όμως πολλά περιθώρια και μας ωθεί όλους να κάνουμε για ακόμα μία εβδομάδα, μια ακόμα μεγάλη προσπάθεια, ώστε να μπορέσουμε να υπερβούμε και αυτήν τη δυσκολία και να επανέλθουμε στους κανονικούς ρυθμούς, ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε και τη συνέχιση της τουριστικής περιόδου.

Είναι δεδομένο, ότι η εξέλιξη των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, όπως και ο αριθμός των νοσηλευόμενων στο Νοσοκομείο Χανίων, δείχνουν ότι υπάρχουν επιδημιολογικά δεδομένα τα οποία δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι στο Νοσοκομείο Χανίων, από τα 30 περιστατικά που νοσηλεύονται με κορωνοϊό,  σχεδόν στο σύνολό τους, είναι πολίτες οι οποίοι, για τους δικούς τους λόγους, δεν έχουν εμβολιαστεί. 

Έτσι λοιπόν, η επόμενη εβδομάδα απαιτεί να είμαστε όλοι υπεύθυνοι, απέναντι σε όλη τη διαχείριση της οικονομίας και τη στήριξη των πρωτοκόλλων. Να δώσουμε το μήνυμα, ότι ο νομός Χανίων παρά τους περιορισμούς αυτούς εξακολουθεί να λειτουργεί, εξακολουθεί να είναι ένας προορισμός ο οποίος μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των επισκεπτών, για τις θερινές τους διακοπές.

Όλοι μαζί, με υπευθυνότητα να προχωρήσουμε ώστε να υπερβούμε σύντομα και αυτήν τη δυσκολία».


Δείτε επίσης

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο για την Κρήτη- Κατάσταση Συναγερμού

«Μίνι» lockdown - τύπου Μυκόνου - στα Χανιά!
 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ