Κι όμως κάτι αλλάζει! 9 στους 10 οδηγούς μηχανής φορούν κράνος

Κι όμως κάτι αλλάζει! 9 στους 10 οδηγούς μηχανής φορούν κράνος

Οι αισιόδοξες διαπιστώσεις του Προέδρου του Συλλόγου Πρόληψης Ατυχημάτων Γιάννη Λιονάκη - Γιατί κάνει λόγο για "αναστάσιμο μήνυμα"

Κι όμως το αυτονόητο εφαρμόζεται! Σε μια περιοχή, όπως η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, που η χρήση δίκυκλων οχημάτων είναι από τις τρείς μεγαλύτερες στην Ευρώπη, κάτι δείχνει να αλλάζει προς το καλύτερο σε ότι αφορά την οδηγική μας συμπεριφορά.. 
Σύμφωνα με έρευνα του Προέδρου του Συλλόγου Πρόληψης Ατυχημάτων Γιάννη Λιονάκη, στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Ηρακλείου, διαπιστώθηκε η χρήση του προστατευτικού κράνους από το 93% των οδηγών δίκυκλων οχημάτων! 

Ο κ. Λιονάκης μίλησε στο Livetalks και τον Κώστα Μπογδανίδη για τα ιδιαίτερα σημαντικά αυτά ευρήματα επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι όλα δείχνουν πως σε αυτή την αλλαγή νοοτροπίας οφείλεται και το γεγονός πως εδώ και σχεδόν δύο χρόνια δεν έχει καταγραφεί θανατηφόρο τροχαίο με μηχανής στα όρια της πόλης. 
"Μπορεί ο φόβος να φυλάει τα έρημα, αλλά θέλω να πιστεύω πως ίσως αλλάζει η νοοτροπία" υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Λιονάκης κι έκανε λόγο για "αναστάσιμο μήνυμα"


Ακούστε αναλυτικά τα όσα είπε στο Livetalks ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πρόληψης Ατυχημάτων:


Φωτογραφία εξωφύλλου: Γιάννης ΛιονάκηςΔιαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ