ΚΚΕ: Η κυβέρνηση επιλέγει στην ουσία την ανοσία της αγέλης, “γιατί τα μέτρα δεν χρειάζονται"

Newsroom
Newsroom

Το ΚΚΕ για την περιοδεία του Υπουργού Υγείας σε νοσοκομεία της ανατολικής Κρήτης

Για προκλητικές δηλώσεις εκ μέρους του Υπουργού Υγείας έκανε λόγο η Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ με αφορμή τις επισκέψεις Πλεύρη σε νοσοκομεία της ανατολικής Κρήτης και τις δηλώσεις του αναφορικά με την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Η ανακοίνωση της Ε.Π. Κρήτης του ΚΚΕ

Μόνο προκλητικές μπορούν να χαρακτηριστούν οι σημερινές δηλώσεις του υπουργού υγείας Α. Πλεύρη από τις επισκέψεις του σε νοσοκομεία της ανατολικής Κρήτης αφού στην ουσία αρνήθηκε την ανάγκη μέτρων προστασίας για την διασπορά του κορωνοϊού, την στιγμή που τα κρούσματα έχουν εκτιναχθεί και βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ακόμα κύμα έξαρσης, εν μέσω τουριστικής σεζόν.

Αντίθετα παρέπεμψε τα μέτρα για τον Σεπτέμβρη….κατ΄εντολήν προφανώς του ξενοδοχειακού και τουριστικού κεφαλαίου ενώ στο νησί είναι γνωστό πως ο πληθυσμός τους καλοκαιρινούς μήνες σχεδόν πενταπλασιάζεται.

Επιπλέον, θεωρώντας πως το σύστημα υγείας δεν πιέζεται, αρνήθηκε και την ανάγκη ουσιαστικής ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, παρά τα συγκεκριμένα αιτήματα των σωματείων των υγειονομικών.

Η απογείωση των κρουσμάτων, με ό,τι πιθανά ακολουθήσει σε νοσηλείες και θανάτους, από μόνη της επιβάλλει: 

  • Τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας και την στελέχωση με μόνιμο προσωπικό για να προστεθεί προσωπικό και υποδομές στη μάχη για να σωθούν ανθρώπινες ζωές. 
  • Επιδημιολογική επιτήρηση με δωρεάν κι επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλο τον πληθυσμό. 
  • Μέτρα πρόληψης και προστασίας στους χώρους δουλειάς, ειδικά τα ξενοδοχεία, τα ΜΜΜ, αφού η εμπειρία των δυόμιση χρόνων της πανδημίας έχει αποδείξει την αναγκαιότητά τους.

Αφού η κυβέρνηση επιλέγει στην ουσία την ανοσία της αγέλης, “γιατί τα μέτρα δεν χρειάζονται", τότε η επιλογή των εργαζομένων, του λαού, είναι χωρίς καθυστέρηση να δυναμώσει την πάλη για να επιβάλει ο ίδιος μέτρα προστασίας της ζωής του.

 

 

Δείτε επίσης:

Πλεύρης από το Ηράκλειο: "Όχι σε μέτρα το καλοκαίρι, από τον Σεπτέμβριο βλέπουμε"

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ