Το ΚΚΕ στο πλευρό των ιδιοκτητών λεωφορείων

Το ΚΚΕ στο πλευρό των ιδιοκτητών λεωφορείων

Κλιμάκιο της ΚΟ Ηρακλείου, βρέθηκε στο αεροδρόμιο "Ν. Καζαντζάκης"

 

      Από το πρωί κλιμάκιο της ΚΟ Ηρακλείου του ΚΚΕ, με επικεφαλής το Σάββα Βασιλειάδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέα της ΕΠ Κρήτης, παρίσταται στην σημερινή απεργιακή κινητοποίηση που διοργανώνει το σωματείο των οδηγών τουριστικών λεωφορείων «Ο Ερμής» στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης». Το κλιμάκιο του ΚΚΕ δήλωσε την αμέριστη στήριξη του στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων που επικεντρώνουν στην υπογραφή τοπικής κλαδικής συλλογικής σύμβασης η οποία έληξε χθες 30/6. Το ΚΚΕ θα είναι δίπλα στο δίκαιο αγώνα των οδηγών τουριστικών λεωφορείων και όλων των εποχικών εργαζομένων τους οποίους κυβέρνηση και εργοδοσία θέλουν να καταδικάσουν σε ζωή με 9 ευρώ την ημέρα για τον επόμενο χρόνο.

      Το κλιμάκιο κάλεσε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα για την στάση της κυβέρνησης και τη σφοδρή επίθεση ενάντια στους εργαζομένους που έχουν ξεκινήσει οι εργοδότες στον κλάδο των Μεταφορών βρίσκοντας έδαφος στο αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων. Τους κάλεσαν να καταδικάσουν το αντεργατικό νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ για τις διαδηλώσεις και με την οργανωμένη πάλη τους στην πράξη να το ακυρώσουν. Αποκαλυπτική είναι η στάση των ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ που στο όνομα της διατήρησης της κερδοφορίας των ξενοδοχειακών ομίλων, των μεταφορικών εταιρειών και των τουρ οπερέιτορς κάνουν πλάτες στην επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας στα δικαιώματα και το εισόδημα των εργαζόμενων και «διεκδικούν ρευστότητα για τους επιχειρηματικούς ομίλους».

Το κλιμάκιο επίσης κατήγγειλε την παρουσία αστυνομικής δύναμης στην κινητοποίηση.

         Ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στηρίζουμε ολόπλευρα τα εργασιακά δικαιώματα των οδηγών τουριστικών λεωφορείων μέσα κι έξω από τη βουλή. Να πάρει άμεσα η κυβέρνηση μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων κι όχι μόνο για τους εργοδότες.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει πληρώσουν για άλλη μια φορά το μάρμαρο της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης! Να μη δεχτούν τη θυσία και άλλων δικαιωμάτων τους για τα κέρδη του κεφαλαίου. Να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.»

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ