Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει ελέγχους στο κρουαζιερόπλοιο

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει ελέγχους στο κρουαζιερόπλοιο

Σωτήρης Τσιόδρας και Νίκος Χαρδαλιάς θα εκτιμήσουν την κατάσταση - Το πλοίο αναμένεται τα ξημερώματα στον Πειραιά

Τα ξημερώματα της Τρίτης αναμένεται να φτάσει στον Πειραιά το κρουαζιερόπλοιο «Mein Shiff 6», στο οποίο  - όπως αποκάλυψε το Cretalive (Δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ - εντοπίστηκαν δώδεκα κρούσματα κορωνοϊού σε μέλη πληρώματος μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο που έγινε.

Το πλοίο ωστόσο δεν θα δέσει στο λιμάνι αλλά θα παραμείνει αρόδο. Στις 7:30 θα επιβιβαστεί  κλιμάκιο του ΕΟΔΥ παρουσία του Καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, οι οποίοι και θα εκτιμήσουν την κατάσταση.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από το κρουαζιερόπλοιο, δεν πρόκειται να αποβιβαστεί κανένας επιβάτης ή μέλος του πληρώματος.

Στο κρουαζιερόπλοιο υπάρχει ήδη σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης λόγω των 12 κρουσμάτων και υπάρχει στενή συνεργασία με τις εθνικές υγειονομικές αρχές.

Το κρουαζιερόπλοιο μεταφέρει 922 επιβάτες και 666 μέλη πλήρωμα, ενώ πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς-Κέρκυρα.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά είχαν γίνει τεστ στα μέλη του πληρώματος από ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο και είχε προκύψει ότι 12 από τους ναυτικούς ήταν θετικοί στον κορωνοϊό. Στη συνέχεια, έγιναν επαναληπτικά τεστ μέσα στο πλοίο με τα πρώτα αποτελέσματα να βγαίνουν αρνητικά

Το γεγονός επιβεβαίωσε μιλώντας στο  Cretalive, ο καθηγητής Κλινικής Ιολογίας του πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Σουρβίνος  (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) ο οποίος διευκρίνισε οτι όντως τα  δειγματοληπτικά τεστ στα 12 μέλη του πληρώματος διενεργήθηκαν στο Ηράκλειο από ιδιωτικό διαγνωστικό.

Τις πληροφορίες του Cretalive επιβεβαίωσε λίγη ώρα αργότερα και η ίδια εταιρεία σε ανακοίνωσή της (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ). Μεταξύ άλλων η TUI Cruises αναφέρει: 

"Κανένα από τα 12 μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου «Mein Schiff 6» που βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό, δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα, ενώ στους επαναλητπικούς ελέγχους, τα πρώτα έξι εμφανίστηκαν αρνητικά, ενώ για τα υπόλοιπα έξι τα αποτελέσματα αναμένονται αύριο το πρωί".

 

 

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ