Κλιμάκιο του ΚΚΕ Ηρακλείου στην 3η ΕΜΑΚ και τον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό

Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους κυριάρχησε το ζήτημα της εργασιακής ανασφάλειας των εποχικών πυροσβεστών

Στα πλαίσια της πολιτικής δραστηριότητας της ΚΟ Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε χθες 28/7, περιοδεία κλιμακίου της με επικεφαλής τον Νίκο Μανουσάκη, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και Περιφερειακό Σύμβουλο Κρήτης  με τη Λαϊκή Συσπείρωση, στην 3η  ΕΜΑΚ και στον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Ηρακλείου. 

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ αναφέρθηκε στο γεγονός πως η κυβέρνηση εντείνει την εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση προς όφελος των επιχειρηματικών συμφερόντων σε όλο το φάσμα της πυρασφάλειας και της δασοπροστασίας και την ίδια στιγμή μειώνει σταθερά τις δαπάνες από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορεί το πυροσβεστικό σώμα να καλύψει ούτε τις στοιχειώδεις, τρέχουσες και βασικές ανάγκες του ενώ εξαιτίας των μεγάλων ελλείψεων, δεν έχουν κατοχυρωθεί ούτε τα βασικά μέτρα προστασίας.

Στην συζήτηση με τους εργαζόμενους κυριάρχησε το ζήτημα της εργασιακής ανασφάλειας των εποχικών πυροσβεστών καθώς η κυβέρνηση της Ν.Δ, αλλά και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, διατήρησαν το απαράδεκτο καθεστώς των ελαστικών μορφών απασχόλησης πχ πενταετούς θητείας πυροσβέστες και εποχικοί πυροσβέστες. 

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ τόνισε πως χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας, η διεκδίκηση με όλους τους τρόπους για να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες σε μόνιμο προσωπικό και μέσα της Πυροσβεστικής και της Δασικής Υπηρεσίας, αλλά και του συστήματος υγείας για την κάλυψη συνθηκών κρίσης και από πυρκαγιές, με ταυτόχρονο διαχωρισμό του επιχειρησιακού από το διοικητικό προσωπικό του Π.Σ., με αντίστοιχες προσλήψεις.

Αντίστοιχα η κυβέρνηση τώρα να βάλει οριστικό τέλος στην εργασιακή ανασφάλεια των πυροσβεστών με την κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης (Πενταετούς Θητείας, Εποχικοί Πυροσβέστες) και να προχωρήσει στην άμεση μονιμοποίηση τους, όπως έγινε κάτω από τον αγώνα των πυροσβεστών τα προηγούμενα χρόνια.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ