Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι εκπαιδευτικοί

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι εκπαιδευτικοί

Οι διδασκαλικοί σύλλογοι οργανώνουν Γενικές Συνελεύσεις

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιεράπετρας Λασιθίου "Μ. Λιουδάκη" συνεχίζει τις κινητοποιήσεις του.

Στα πλαίσια της απόφασης της ΔΟΕ για την πραγματοποίηση κύκλου έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων από 14 μέχρι 22 Οκτωβρίου 2021 και Ολομέλειας Προέδρων το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021, καλεί τα μέλη του Συλλόγου σε έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021 στις 18:00 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ιεράπετρας «για να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για όλα τα θέματα που μας απασχολούν με κυρίαρχο αυτό της αξιολόγησης και για τον αγωνιστικό σχεδιασμό του κλάδου», αναφέρεται, σε σχετικό κάλεσμα.

Ο σύλλογος αναφέρει τα εξής "οι εκπαιδευτικοί τη Δευτέρα 11/10/2021 έκλεισαν τα σχολεία και έδωσαν την απάντηση στην κ. Κεραμέως και την κυβέρνηση που βρίσκονται σε αντιλαϊκό και αντιδημοκρατικό παροξυσμό με μόνα όπλα τον ν. Χατζηδάκη, τις «καθ’ υπαγόρευση» δικαστικές αποφάσεις για παράνομες απεργίες και την καταστολή των ΜΑΤ. 
Η συμμετοχή στην 24ωρη απεργία ξεπέρασε το 90% στο Σύλλογό μας ενώ αντίστοιχη είναι η εικόνα πανελλαδικά με ποσοστά συμμετοχής πάνω από 75%. Είναι μια περήφανη στάση αγώνα και αξιοπρέπειας από τον κόσμο της εκπαίδευσης. Αντανακλά την οργή για όλη την αντιλαϊκή επίθεση (επίθεση στην εργασία, ακρίβεια, ιδιωτικοποιήσεις κλπ) και πρέπει να έχει συνέχεια και κλιμάκωση για την ανατροπή της αξιολόγησης, των νόμων Κεραμέως και Χατζηδάκη, της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής στο σύνολό της και ευρύτερα την αντιλαϊκή πολιτική και όσους την εφαρμόζουν και την στηρίζουν. 
Η πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου καταργεί στην πράξη το δικαίωμα στην απεργία και τη διαδήλωση. Με την απόφαση του Εφετείου η απεργία αποχή της Δ.Ο.Ε. κρίθηκε παράνομη (αλλά όχι και καταχρηστική όπως επεδίωκε η Υπουργός Παιδείας). Τονίζουμε, για μια ακόμη φορά, ότι όσοι και όσες έχουν δηλώσει απεργία αποχή μέχρι και σήμερα δεν έχουν καμία απολύτως πειθαρχική ή άλλου είδους ευθύνη. 
Υπενθυμίζουμε ότι σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 8 του ΦΕΚ 1340/2002 (καθηκοντολόγιο) αλλά και το άρθρο 14 παρ.2 του ν.2690/1999 (κώδικας διοικητικής διαδικασίας) η πρόσκληση για τη συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων πρέπει να γνωστοποιηθεί στους συναδέλφους δύο (2) ημέρες πριν τη συνεδρίαση. 
 Ο Σύλλογος μας κηρύσσει στάση εργασίας για την Παρασκευή 15/10/2021 (από 13:15 – 14:00)  ώστε κάθε συνάδελφος /ισσα να μπορεί να δηλώσει στάση εργασίας εφ’ όσον έχει προγραμματιστεί ειδική συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων στο σχολείο του/ της και να αποχωρήσει καθώς καλύπτεται από τη στάση εργασίας. Κανένας συνάδελφος δεν είναι υποχρεωμένος να συμμετέχει σε συνεδρίαση σε οποιαδήποτε άλλη ώρα εκτός εργασιακού ωραρίου. 
Καλούμε τη ΔΟΕ να προκηρύξει ξανά απεργία αποχή ώστε να καλύψει τα μέλη της για τη συνέχιση της απεργίας και να προκηρύξει επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας από 13:00 μέχρι 14:00 για κάθε φορά που συγκαλείται ο Σύλλογος Διδασκόντων σε ειδική συνεδρίαση."

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ