Κληροδότημα Χαλκιαδάκη: "Θωρακίζεται" και στο μέλλον οι συζητήσεις αξιοποίησής του

Newsroom
Newsroom

Τι γίνεται με το ιστορικό κληροδότημα του Ηρακλειώτη Αρχιάτρου Εμμανουήλ Χαλκιαδάκη στο κέντρο του Ηρακλείου; Τι σχεδιάζεται για τη μελλοντική του αξιοποίηση;

"Θωρακίζεται", σε αυτή τη φάση, το κληροδότημα του Ηρακλειώτη Αρχιάτρου Εμμανουήλ Χαλκιαδάκη που, πλέον αποτελεί ιδιοκτησία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, και βρίσκεται στη συμβολή της Λ. Δημοκρατίας με τη Χαριλάου Τρικούπη, στο κέντρο του Ηρακλείου.

Όπως δήλωσε στο #hashtag του Cretalive και την Ελένη Μπουρμά, ο Πρόεδρος του περιφερειακού τμήματος Ηρακλείου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κ. Νίκος Γιαλιτάκης, σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες για τις οποίες δόθηκε η σχετική οδηγία από την Πολεοδομία Ηρακλείου για την απομάκρυνση αυθαίρετων μεταλλικών κατασκευών. Για αυτές τις κατασκευές έγινε άρση επικινδυνότητας μικρής κλίμακας 

gial

Ο κ. Γιαλιτάκης, ωστόσο, ξεκαθαρίζει ότι αν και το κτήριο έχει υποστεί μεγάλη βλάβη, στο πέρασμα των χρόνων, παρ' όλα αυτά, δεν υπάρχει από καμία υπηρεσία πράξη για κατεδάφιση.

"Για τις μεταγενέστερες κατασκευές βγήκε άδεια μικρής κλίμακας, το κτίσμα θα αποκλειστεί εργοταξιακά, για να μην υπάρχει κίνδυνος για τους περαστικούς", τόνισε ο  ίδιος επισημαίνοντας, πάντως, ότι η όποια μελλοντική αναστήλωση, σύμφωνα με όσα έχει ζητήσει ο κληροδότης, είναι αντικείμενο μιας μεγάλης συζήτησης που θα πρέπει να γίνει κάποια στιγμή.

"Θωρακίζουμε την περιουσία μας και για το μέλλον θα συζητήσουμε εκ νέου", κατέληξε.

Μιλώντας για τις προτεραιότητες και τις δράσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο κ. Γιαλιτάκης εξήρε το ήθος, τον επαγγελματισμό και τη συνέπεια των χιλιάδων μελών του, που βρίσκονται ανά πάσα ώρα και στιγμή, στο πλευρό των πολιτών.

Ακούστε το podcast:

 

Φωτογραφία εξώφυλλου: facebook

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο
 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ