"Κόκκινος" όλος ο νομός Ρεθύμνου - Παραμένει σε lockdown ο Άγιος Νικόλαος

Έως τις 22 Φεβρουαρίου τα μέτρα στην Π.Ε Ρεθύμνης - Δείτε αναλυτικά τί ισχύει

Στις "κόκκινες" περιοχές του χάρτη μέτρων υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας, όπως άλλωστε αναμενόταν, εντάσσεται από το Σάββατο13 Φεβρουαρίου έως και τις 22 Φεβρουαρίου η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης καθώς τα ενεργά κρούσματα είναι σήμερα 160 ενώ στις 6 Φεβρουαρίου τα ενεργά κρούσματα ήταν 85. Παράλληλα όπως ανακοινώθηκε ο Δήμος Αγίου Νικολάου παραμένει σε καθεστώς lockdown καθώς τα ενεργά κρούσματα είναι 42 σήμερα όταν την 1η Φεβρουαρίου ήταν 43. 

Τα νέα μέτρα ανακοίνωσε την Παρασκευή κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. 

Υπενθυμίζεται ότι στο επίπεδο Β  («κόκκινες» περιοχές) - όπου εντάσσεται πλέον όλος ο νομός Ρεθύμνου-   ισχύουν τα εξής, πέρα από τα υπάρχοντα οριζόντια μέτρα: 

Aπαγόρευση κυκλοφορίας στις περιοχές αυτές από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί. 

  • Δια ζώσης λειτουργία των Γυμνασίων από 01/02/2021
  • Τηλε-εκπαίδευση για τα Λύκεια
  • Χώροι Λατρείας: Πραγματοποίηση λειτουργιών  σε χώρους λατρείας με ανώτατο όριο τα 9 άτομα
  • Λειτουργία λιανεμπορίου με τη μέθοδο click away και λειτουργία καταστημάτων ένδυσης, υπόδησης, βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων και καταστημάτων προσωπικής περιποίησης με προκαθορισμένο ραντεβού (click-in-a-shop) και με 1 άτομο ανά 25 τ.μ.
  • Κλειστά τα καταστήματα τις Κυριακές

Στις περιοχές με αυστηρό lockdown, δηλαδή στο Δήμο Αγίου Νικολάου ισχύουν τα εξής:

      - Αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, καθώς και των κομμωτηρίων, των κουρείων, των κέντρων αισθητικής καθώς και των υπηρεσιών διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και των ΚΤΕΟ και των πρακτορείων ΟΠΑΠ 

      - Ανοιχτά παραμένουν μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία.

      - Αναστέλλεται, επίσης, η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών. Τα σχολεία θα λειτουργούν με τη μέθοδο της τηλε-εκπαίδευσης. Να σημειωθεί ότι τα Δημοτικά Σχολεία και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί θα συνεχίσουν να λειτουργούν στους δήμους Μυκόνου και Θήρας μόνο, λόγω της μη ανίχνευσης μεταλλάξεων, αλλά και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των αιτιών της διασποράς του ιού στα νησιά αυτά.

      - Ελαχιστοποιούνται οι μετακινήσεις από και προς τους δήμους - η είσοδος και η έξοδος από αυτούς του πέντε δήμους επιτρέπεται μόνο για λόγους εργασίας.

      - Αναστέλλεται, επίσης, η λειτουργία των Δικαστηρίων

      - Δεν επιτρέπεται, επίσης, η τέλεση κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών παρουσία πιστών στους χώρους λατρείας, με εξαίρεση τις κηδείες, καθώς και η ατομική προσευχή.

      - Επιπλέον, με δεδομένα τα ευρήματα που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση, στις περιοχές αυτές αναστέλλεται και η οικοδομική δραστηριότητα για τις επόμενες 15 ημέρες.

 

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ