Σήμερα οι αποφάσεις για το σκληρό lockdown στο Ρέθυμνο

Στις 10:00 συνεδριάζει η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων - Οι ειδικοί αποφασίζουν και για άλλες περιοχές της χώρας

Προ των πυλών βρίσκεται η επιβολή αυστηρού lockdown στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, όπως επίσης στην Αχαΐα και την Εύβοια, λόγω του υψηλού επιδημιολογικού δείκτη που παρουσιάζουν, καθιστώντας αναγκαία την περαιτέρω λήψη μέτρων ενάντια στον κορωνοϊό. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων που αναμένεται να ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί και όπως έχει ήδη γίνει γνωστό από χθες αναμένεται να εισηγηθούν την καθολική καραντίνα σαν εκείνη που επιβλήθηκε στην Αττική.

Και μπορεί την Πέμπτη να ανακοινώθηκαν μόλις 12 νέα κρούσματα στην ΠΕ Ρεθύμνου, σε δειγματοληπτικούς ελέγχους ωστόσο στα λύματα της ΔΕΥΑΡ ανιχνεύτηκε όπως έγινε γνωστό υψηλό ιικό φορτίο, πολύ μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά  γεγονός που χτυπά "καμπανάκι" στους ειδικούς.

Πάντως τα μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ από το περασμένο Σάββατο 6 Φεβρουαρίου στο Δήμο Ρεθύμνης παρατάθηκαν έτσι και αλλιώς έως τη Δευτέρα 1η Μαρτίου, γεγονός που σημαίνει ότι οι αυστηροί περιορισμοί εξακολουθούν να ισχύουν. Αυτό που μένει να διευκρινιστεί τώρα είναι αν θα επεκταθούν ή όχι και στις υπόλοιπες περιοχές της ΠΕ Ρεθύμνου.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ