Κολωνός της Κρήτης: λεπτομερείς και σοκαριστικές οι καταθέσεις του παιδιού

Newsroom
Newsroom

Μέσα στην παιδική αφέλεια και τον αθώο αυθορμητισμό του,  το παιδί περιγράφει συμπεριφορές φρίκης από «τυπικούς οικογενειάρχες της διπλανής πόρτας».

Η υπόθεση του αποκαλούμενου «Κολωνού της Κρήτης» με θύμα το ανήλικο αγόρι  μόλις άνοιξε για τις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί στις καταθέσεις του «δίνει» στοιχεία και για άλλους άνδρες με τους οποίους φέρεται να συναντήθηκε κατόπιν πιέσεως του 66χρονου λυράρη, ο οποίος επιμένει στην αθωότητα του, μιλώντας  για πλεκτάνη. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι έχει δώσει πλήρη περιγραφή των χαρακτηριστικών τους, των αυτοκινήτων που εκείνοι οδηγούσαν, των πιθανών επαγγελμάτων τους αλλά και των χώρων όπου συναντήθηκαν με το παιδί. Και είναι καταθέσεις που «κόβουν» την ανάσα καθώς αποτυπώνουν νοσηρές καταστάσεις σε έναν φαινομενικά νορμάλ κόσμο. Μέσα στην παιδική αφέλεια και τον αθώο αυθορμητισμό του,  το παιδί περιγράφει συμπεριφορές φρίκης από «τυπικούς οικογενειάρχες της διπλανής πόρτας».

Ο λυράρης εμφανίζεται ως ένα άτομο που είχε στοχοποιήσει το αγοράκι, το «πολιορκούσε» συστηματικά, φέρεται να παρακολουθούσε τις διαδρομές του στις εξωσχολικές δραστηριότητες του μέχρι τελικά που κατάφερε να το βάλει στο χέρι, όπως υποστηρίζεται, υπό καθεστώς ασφυκτικών πιέσεων και απειλών.

Στη δικογραφία αναφέρεται, όπως είναι γνωστό,  και το όνομα νοσοκομειακού γιατρού, ο οποίος φέρεται να συναντήθηκε με τον ανήλικο στην περιοχή των Δειλινών, χωρίς ωστόσο να προβεί σε κάποια πράξη. ΟΙ πληροφορίες αναφέρουν ότι ναι μεν υπάρχει παραδοχή γι’ αυτή την συνάντηση, υποστηρίζεται όμως ότι μόλις διαπίστωσε ότι πρόκειται για ανήλικο, προφασίστηκε διάφορα για να φύγει το γρηγορότερο.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν με τη βοήθεια του παιδιού. Το κλειδί στις έρευνες φέρεται να ήταν το αυτοκίνητο με το οποίο είχε καταφθάσει στο σημείο της συνάντησης.

Για τις Αρχές είναι βασικό να ταυτοποιηθούν και οι δύο άνδρες που φέρονται να εκμεταλλεύθηκαν σεξουαλικά το αγόρι, ενώ σε σχέση με τις διαδικτυακές εφαρμογές και τους δεκάδες  χρήστες, ήδη «τρέχει» σχετικό αίτημα προς τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Photo by Michał Parzuchowski on Unsplash

Δείτε επίσης:

Προθεσμία για την Παρασκευή στον λυράρη, για τον "Κολωνό της Κρήτης" - Κάνει λόγο για πλεκτάνη

Από το Δεκέμβριο στο "μικροσκόπιο" των αρχών ο 66χρονος

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ