Κορωνοϊός: Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί - Ανησυχητική η αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα

Κορωνοϊός: Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί - Ανησυχητική η αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα

Μόνο χθες έγιναν 1.912 εμβόλια στον πληθυσμό της Κρήτης - Στο 68% η αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα του Ηρακλείου την τελευταία εβδομάδα

Συνεχίζονται κανονικά και στην Κρήτη οι εμβολιασμοί κατά της πανδημίας του κορωνοϊού στις ομάδες του πληθυσμού όπου η διαδικασία είναι εφικτή.

Με βάση και τα τελευταία στοιχεία που έχουν αναρτηθεί στη σχετική πλατφόρμα για τον covid, μέχρι και χθες στο νησί είχαν διενεργηθεί συνολικά 43.777 εμβολιασμοί.

Μόνο χθες έγιναν 1.912 εμβόλια της πρώτης αλλά και της δεύτερης δόσης στον πληθυσμό της Κρήτης

 Δείτε τα στοιχεία ανά νομό

emvoliasmoi

emvoliasmoi2

 

Την ίδια ώρα όπως έγραψε χθες το cretalive, ανησυχητική απότομη άνοδος του ιικού φορτίου παρατηρείται στα αστικά λύματα των των πόλεων της Κρήτης.

Το γεγονός προκύπτει από τις τελευταίες αναλύσεις του Περιφερειακού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας Κρήτης. Συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό, "από την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου παρατηρείται σημαντική διαφοροποίηση, με ανοδική τάση του ιικού φορτίου στα λύματα. Η σύγκριση με τις μετρήσεις προηγούμενων μηνών δείχνει μεγάλη έως πολύ μεγάλη αύξηση της συγκέντρωσης του γενετικού υλικού του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα (με διαφορές και διαβαθμίσεις από περιοχή σε περιοχή)".

Ειδικά για το Ηράκλειο -που από το Σάββατο βρίσκεται στο "κόκκινο"- οι μετρήσεις της τελευταίας εβδομάδας (15-21 Φεβρουαρίου) δείχνουν αύξηση κατά 68% σε σχέση με την προηγούμενη, την στιγμή που και σε αρκετές περιοχές στην ενδοχώρα του Ηρακλείου τα πράγματα αναφορικά με την διασπορά του ιού φαίνεται να είναι δύσκολα.

Πάντως χθες Δευτέρα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 32 νέες μολύνσεις κορωνοιού στο νησί, σε σύνολο 880 κρουσμάτων στη χώρα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ