Το κουδούνι δε χτύπησε ακόμη για τα παιδιά του νηπιαγωγείου Γουρνών

Το κουδούνι δε χτύπησε ακόμη για τα παιδιά του νηπιαγωγείου Γουρνών

Το πρώτο κουδούνι περιμένουν ... ακόμη τα παιδιά που φοιτούν στο Νηπιαγωγείο Γουρνών Χερσονήσου, ενώ ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί το πότε θα ξεκινήσει η σχολική χρονιά για τα παιδιά αυτά, καθώς η προκάτ αίθουσα που προορίζεται για στέγη τους, ακόμη δεν έχει εγκατασταθεί!

Οι γονείς των παιδιών είναι στα "κεραμίδια" διεκδικώντας απαντήσεις για μία αίθουσα που αναμένεται ... από το 2019 κι ακόμη δεν την έχουν δει! Σε επιστολή τους, μάλιστα, προς τον δήμαρχο Χερσονήσου, Γ.Σέγκο, τον αντιδήμαρχο Παιδείας, Κ.Ζαχαριουδάκη, το δημοτικό συμβούλιο Χερσονήσου και τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  του Δήμου Χερσονήσου, διαμαρτύρονται για τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα αλλά και την έλλειψη αίθουσας.

Η επιστολή

Οι γονείς των παιδιών του  Νηπιαγωγείου Γουρνών διαμαρτυρόμεθα εντόνως για τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα και την έλλειψη τρίτης αίθουσας ,που ταλαιπωρούν εκπαιδευτικούς και γονείς για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. 

Από τον Μάιο του 2019, που τέθηκε για πρώτη φορά το θέμα της αναγκαιότητας της τρίτης αίθουσας, λόγω διπλασιασμού των εγγραφών μέχρι και σήμερα λαμβάνουμε κενές υποσχέσεις από την δημοτική αρχή για λύση του προβλήματος.

Τέλος, λάβαμε ενημέρωση από την προϊσταμένη και το διδακτικό προσωπικό, στις 14/9, πως το σχολειό μας θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει στις 1/10, σύμφωνα  με τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων της δημοτικής αρχής, καθώς η αίθουσα δεν υπάρχει και το ήδη υπάρχον κτίριο, δεν μπορεί να στεγάσει 57 παιδιά ,όπως είναι φυσικό και απολύτως λογικό, μια τέτοια απόφαση εν μέσω πανδημίας θα ήταν εγκληματική.

ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΜΑΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΩΣ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ:

  • Άμεση αποπεράτωση των εργασιών (αίθουσας και τουαλετών) έως τις 30/9
  • Ταυτόχρονος υλικοτεχνικός εξοπλισμός της αίθουσας για να λειτουργήσει ως ολοήμερο. 
  • Άμεση φροντίδα του προαύλιου χώρου από τις αρμόδιες υπηρεσίες (διαμόρφωση αύλειου χώρου σύμφωνα με τις προδιαγραφές ασφαλείας, τοποθέτηση ηλεκτρικού κουδουνιού στην είσοδο του σχολείου, προβολέα για τον φωτισμό του τις νυκτερινές ώρες, καθαριότητα, απόρριψη οικοδομικών υλικών, επιδιόρθωση παιχνιδιών εξωτερικού χώρου κ.ο.κ.), μέχρι και τις 30/9

Το κτιριακό ζήτημα πρέπει να απασχολήσει σοβαρά τη δημοτική αρχή, ώστε να μπορέσουν τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί να λειτουργήσουν σε ένα πιο ποιοτικό σχολικό περιβάλλον, με ασφάλεια.

Απαιτούμε να τηρήσετε το χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης των εργασιών, στο οποίο δεσμευτήκατε ως δημοτική αρχή.

 

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου Γουρνών.

Γούρνες Χερσονήσου,  Δήμου Χερσονήσου

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ