Ο δήμος, οι γονείς και τα παιδιά ... στο "περίμενε" από το Υπουργείο!

Αντώνης Παντινάκης
Αντώνης Παντινάκης
Ο δήμος, οι γονείς και τα παιδιά ... στο "περίμενε" από το Υπουργείο!

Του Αντώνη Παντινάκη

Απάντηση στο αίτημά του – για αναβολή της δίχρονης προσχολικής αγωγής – περιμένει (ακόμα) ο Δήμος Ηρακλείου από το Υπουργείο, απαντήσεις (ανα)ζητούν και οι γονείς, με τις διαμαρτυρίες τους να αυξάνονται και να φουντώνουν καθημερινά.

Το Cretalive δημοσίευσε χθες το ξέσπασμα μιας μητέρας, η οποία ανέδειξε το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει με το στρίμωγμα των νηπίων σε αίθουσες δημοτικών σχολείων της πόλης (Δείτε ΕΔΩ).

“Ο Δήμος Ηρακλείου δεν έδωσε καμία εντολή για να μπουν παιδιά σε αυτή ή σε καμία άλλη αίθουσα” δηλώνει στο Cretalive ο αντιδήμαρχος Παιδείας Νίκος Αγγελάκης, παραθέτοντας τις θέσεις και τις δράσεις της δημοτικής αρχής.

“Την κατανομή των παιδιών την έκανε η Πρωτοβάθμια στις αίθουσες που η ίδια βρήκε. Οι γονείς έχουν δίκιο, αλλά θα πρέπει να αναζητήσουν τις ευθύνες σε εκείνους τους ανθρώπους που είπαν ότι άρον άρον πρέπει να εφαρμοστεί η προσχολική. Υπάρχει ένας παράγοντας που επιβαρύνει την κατάσταση: ο αριθμός των μαθητών, που μπαίνουν σε μία αίθουσα, κάτι που ορίζεται από το Υπουργείο”.

Την ίδια στιγμή, στις αίθουσες του ΔΟΠΑΦΜΑΗ “δεν έχει παρατηρηθεί το παραμικρό πρόβλημα” ξεκαθαρίζει ο κ. Αγγελάκης.

Βάσει της ενημέρωσης που έχει ο αντιδήμαρχος Παιδείας, οι 10 προκατασκευασμένες αίθουσες του Δήμου θα είναι έτοιμες στα μέσα Οκτωβρίου. “Ο εργολάβος έχει ήδη ξεκινήσει να τις κατασκευάζει πριν καν υπογράψει τη σύμβαση, οπότε πιστεύω ότι θα τηρήσει κατά γράμμα την 45 ημερών σύμβαση, και 15 Οκτωβρίου θα είναι τα παιδιά στις 10 αίθουσες” εκτιμά ο κ. Αγγελάκης.

Για τις υπόλοιπες 22 αίθουσες, ο ίδιος απευθυνόμενος στους γονείς τους παραπέμπει στην ΚΤΥΠ (Κτιριακές Υποδομές Α.Ε): “Εκεί να αναζητηθούν οι ευθύνες και στο Υπουργείο”.

Στις 27 Αυγούστου, όπως λέει ο κ. Αγγελάκης, ο εργολάβος υπέγραψε τη σύμβαση, η οποία είναι τρίμηνη.

Έγκυρες πληροφορίες τις οποίες επικαλείται αναφέρουν “ότι θα εξαντληθεί” το εν λόγω χρονικό διάστημα , “οπότε στην καλύτερη περίπτωση θα είναι έτοιμες πριν τα Χριστούγεννα, για να μεταφερθούν και τα υπόλοιπα παιδιά εκεί”.

Ο αντιδήμαρχος συνιστά “υπομονή”, λέγοντας ότι “βρισκόμαστε σε μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης, επειδή το Υπουργείο δεν θέλησε να δώσει αναστολή στην εφαρμογή του μέτρου της δίχρονης προσχολικής αγωγής, όπως έχει ζητήσει ο δήμαρχος”.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε η διανομή του εξοπλισμού στις αίθουσες των Δημοτικών Σχολείων, ενώ συνεχίζεται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου το έργο μετασκευής τουαλετών για να εξυπηρετούνται τα νήπια.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ