«Κρητικό Μπακάλικο»: Η νοστιμιά και οι γεύσεις της κρητικής γης στο ΚΤΕΛ Ηρακλείου - Λασιθίου

Μαρία Αγαπάκη
Μαρία Αγαπάκη

Πιστοποίηση με το σήμα της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης

Στα ΚΤΕΛ Ηρακλείου- Λασιθίου βρίσκονται πλέον το "άρωμα" αλλά και οι γεύσεις των προϊόντων της κρητικής γης καθώς και των τοπικών παραγωγών.

Μία σειρά από παραδοσιακά προϊόντα κρητικών παραγωγών βρίσκονται στα πωλητήρια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ με το σήμα «Κρητικό Μπακάλικο».

Το σήμα της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης πιστοποιεί από σήμερα τόσο την ποιότητα όσο και την ταυτότητα των προϊόντων. Πρόκειται για τοπικά προϊόντα όπως ελαιόλαδο, όσπρια, γαλακτοκομικά κτλ.

ktel

Κάθε χρόνο περνούν από το ΚΤΕΛ περίπου 3- 4 εκατομμύρια επισκέπτες οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να γευτούν το Κρητικό σάντουιτς με ανθόγαλο και απάκι, κρητικές πίτες, σαλάτες με κρητικό ελαιόλαδο καθώς καθώς και όλα τα προϊόντα που ανήκουν στη σειρά «Κρητικό δεκατιανό».

Επίσης, με τοπικές παραδοσιακές συνταγές και μπόλικο μεράκι παρασκευάζονται φαγητά στο εστιατόριο του ΚΤΕΛ, με το σήμα «Κρητική κουζίνα».

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ευχαρίστησε το ΚΤΕΛ Ηρακλείου- Λασιθίου, για την άριστη συνεργασία, ενώ ανακοίνωσε ότι ανάλογη συνεργασία θα επιθυμούσε να γίνει και με το ΚΤΕΛ Δυτικής Κρήτης.

ktel

Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι: «Πρόκειται για ό,τι καλύτερο για την διαφήμιση των κρητικών προϊόντων μέσα από τα ΚΤΕΛ της Κρήτης. Πιστοποιούμε, ως Περιφέρεια, τα ποιοτικά προϊόντα που υπάρχουν στο «Κρητικό Μπακάλικο» και διαφημίζουμε τα προϊόντα με ταυτότητα της Κρήτης, όχι μόνο για τους Κρητικούς, αλλά και για τους επισκέπτες που έρχονται στο νησί μας. Θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήρια και να πω ευχαριστώ στην ηγεσία του ΚΤΕΛ εδώ στο Ηράκλειο για την ανάδειξη της κρητικής διατροφής».

Με τη σειρά του ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ανατολικής Κρήτης, Μανώλης Χαχλιούτης, υπογράμμισε ότι σκοπός της εταιρείας είναι να αναδεικνύει την τοπική διατροφή και γενικά την Κρήτη και τα προϊόντα της.

ktel

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι: «Με την Περιφέρεια Κρήτης έχουμε δημιουργήσει το πρώτο πιστοποιημένο «Κρητικό μπακάλικο» της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης. Από το σταθμό μας περνάνε εκατομμύρια τουρίστες οι οποίοι μπορούν να γεύονται τα προϊόντα και να γίνεται μία διασπορά της κρητικής αλυσίδας».

ktel

ktel

«Συνεχίζεται η άριστη συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης με το ΚΤΕΛ Ανατολικής Κρήτης. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ, τον γενικό διευθυντή και όλους όσους συνετέλεσαν σε αυτή την προσπάθεια και βέβαια τον Περιφερειάρχη μας, Σταύρο Αρναουτάκη, που στηρίζει κάθε προσπάθεια μας. Στόχος μας είναι να προωθήσουμε τα άριστα τοπικά μας προϊόντα, την κρητική διατροφή καθώς και να παρέχουμε τη δυνατότητα στους επισκέπτες του νησιού μας να δοκιμάζουν τα προϊόντα ώστε να έχουν ιδίαν αντίληψη και για τη μοναδική τους γεύση και τη διατροφική τους αξία» ανέφερε από την πλευρά του ο Σταύρος Τζεδάκης, αντιπεριφερειάρχης Κρήτης και πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης.

ktel

«Το ΚΤΕΛ σε συνεργασία με την Περιφέρεια και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη δημιούργησε το πρώτο πιστοποιημένο μπακάλικο και την πρώτη πιστοποιημένη «Κρητική κουζίνα» στο εστιατόριο μας. Σκοπός είναι να προάγουμε τα περίφημα κρητικά προϊόντα τα οποία είναι από τα καλύτερα στον κόσμο. Από το σταθμό περνάνε ετησίως 3-4 εκατομμύρια επισκέπτες οι οποίοι βλέπουν τα προϊόντα, γεύονται την κρητική διατροφή στο εστιατόριο μας. Επίσης έχουμε λανσάρει το «Κρητικό δεκατιανό» το οποίο αποτελείται από γνήσια προϊόντα της κρητικής γης. Πρόκειται για μία προσπάθεια που προάγει την Κρήτη, τα προϊόντα αλλά και τους ανθρώπους που τα φτιάχνουν με τόσο μεράκι» τόνισε ο γενικός διευθυντής του ΚΤΕΛ Γιώργος Χαλεπάκης.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ