Νέες δωρεές για την υγειονομική θωράκιση της Κρήτης

Νέες δωρεές για την υγειονομική θωράκιση της Κρήτης

Από τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου και το Επιμελητήριο, προς την Υγειονομική Περιφέρεια

Με νέες δωρεές από τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου και το Επιμελητήριο προς την Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, συνεχίζεται η προσπάθεια "υγειονομικής θωράκισης" του νησιού. 
Οι δωρεές από την πλευρά του Επιμελητηρίου αφορούν σε δύο κλίνες ΜΕΘ, από μία σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο και από την πλευρά του ΟΛΗ σε ιατρικό εξοπλισμό. 

Δωρεες ΔΥΠΕ

Η κ. Λένα Μπορμπουδάκη ευχαρίστησε “από ψυχής” το Επιμελητήριο και τον ΟΛΗ, κάνοντας λόγο για σημαντικές δωρεές βιοιατρικού εξοπλισμού για τη ενίσχυση των κλινικών Covid και των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας .“Είμαστε ευγνώμονες γιατί δίπλα στους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας, είναι κι όλοι οι φορείς της Κρήτης” τόνισε η κ. Μπορμπουδάκη

Ειδικότερα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, κ. Μανώλης Αλιφιεράκης συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο κ. Μανώλη Φραγκάκη, το μέλος του Δ.Σ. κ. Γιώργο Αγριμανάκη, το μέλος της Δ.Ε.- υπεύθυνο στήριξης των Επιχειρήσεων κ. Γιάννη Σμυρνάκη, και το μέλος της Δ.Ε.- οικονομικό επόπτη, κ. Γιώργο Φασουλάκη, επισκέφθηκαν την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, παραδίδοντας στη Διοικήτρια και τον Υποδιοικητή κ. Δημήτρη Αγαπίου, δύο ηλεκτροκίνητες κλίνες ΜΕΘ.
Μια από τις κλίνες θα ενισχύσει τον εξοπλισμό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου και η άλλη αντίστοιχα, τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Βενιζέλειο Γ.Ν.Η..
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τη Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, παρουσία των Διοικητών των νοσοκομείων του Ηρακλείου κ.κ. Γιώργου Χαλκιαδάκη και Κώστα Τερζάκη, εκτός από τα θέματα διαχείρισης της πανδημίας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος, ο Πρόεδρος και οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Ηρακλείου ενημέρωσαν επίσης ότι το προσεχές διάστημα θα προβούν σε μια ακόμα σημαντική δωρεά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στην 7η Υ.ΠΕ Κρήτης. Πρόκειται για δύο σύγχρονα συστήματα παρακολούθησης ζωτικών παραμέτρων, που προορίζονται αντίστοιχα για το ΠΑΓΝΗ και το Βενιζέλειο ΓΝΗ., και τα οποία θα συμβάλλουν στη δυναμική ανάπτυξης των δύο επιπλέον κλινών ΜΕΘ.

Δωρεες ΔΥΠΕ

Στη συνέχεια η κ. Μπορμπουδάκη και κ. Αγαπίου έγιναν αποδέκτες μιας ακόμα σημαντικής δωρεάς ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου.
Ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Γιάννης Βαρδαβάς, ο Δ/νων Σύμβουλος κ. Μηνάς Παπαδάκης, η ειδική σύμβουλος κα Ελένη Τσαντηράκη, το μέλος του Δ.Σ. του ΟΛΗ και Δ.Σ. του Γ.Ν. Λασιθίου, κ. Μιχάλης Βασιλάκης και ο Προϊστάμενος Προμηθειών κ. Νίκος Γαϊτάνης, σε επίσκεψη τους στην 7η Υ.ΠΕ Κρήτης παρέδωσαν στη Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης 5 φορητά, τροχήλατα πιεσόμετρα για τις ανάγκες του Βενιζέλειου ΓΝΗ και 1 έγχρωμο τηλευπέρηχο, ο οποίος προορίζεται για το Γ.Ν. Αγίου Νικολάου και την ενίσχυση των παρεχόμενων υπηρεσιών του. 

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των εκπροσώπων του ΟΛΗ, στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης του Οργανισμού και της συλλογικής συνεισφοράς, η κινητοποίηση και η συμβολή τους, εκτός από ηθική υποχρέωση, αποτελεί το δικό τους ελάχιστο ευχαριστώ στην εθνική προσπάθεια που καταβάλλεται σήμερα από το Υπουργείο Υγείας, τις Διοικήσεις των νοσοκομείων και ειδικότερα από κάθε εργαζόμενο στο χώρο της υγείας, από τον γιατρό έως την απλή καθαρίστρια.  

Από την μεριά της η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη και ο Υποδιοικητής Δημήτρης Αγαπίου, μαζί με τις ευχαριστίες τους προς τους δωρητές, τους δύο σημαντικούς θεσμικούς φορείς του Ηρακλείου, το Επιμελητήριο και τον ΟΛΗ και τους ανθρώπους τους, επεσήμαναν ότι οι χορηγίες αυτές αποτελούν αξιέπαινη στάση ευθύνης και ζωής, η οποία αγκαλιάζει τη συλλογική προσπάθεια θωράκισης του δημόσιου συστήματος υγείας. Καταλήγοντας ότι, «Η Κρήτη πρέπει να είναι περήφανη για τους επιχειρηματίες της, τους Οργανισμούς και τα θεσμικά τους όργανα, για τους ανθρώπους της και το συλλογικό πνεύμα προσφοράς που τους διέπει. Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε ενωμένοι, γιατί όλοι μαζί μπορούμε!!»

Δωρεες ΔΥΠΕ
 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ