Μ. Λουμπούνης στο Livetalks: Μακριά από το επίπεδο 4 το Ηράκλειο

Μ. Λουμπούνης στο Livetalks: Μακριά από το επίπεδο 4 το Ηράκλειο

Ποια είναι τα στοιχεία που επικαλείται ο προϊστάμενος Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης - Τι λέει για τα πρωτόκολλα στα σχολεία και τις ανησυχίες γονέων και εκπαιδευτικών

Σχετικά αυξημένα, αλλά μακριά από το "κόκκινο" είναι τα κρούσματα κορωνοϊού στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, σύμφωνα με όσα είπε στο Livetalks o προϊστάμενος Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης Μανώλης Λουμπούνης. 

Σύμφωνα με τον κ. Λουμπούνη, τα στοιχεία δίνουν για ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα μια σχέση 14 κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμό, σχέση που εντάσσεται στα "φυσιολογικά" επίπεδα της εξέλιξης της πανδημίας. 

Λίγο πιο δύσκολα φαίνονται τα πράγματα ειδικα για την πόλη του Ηρακλείου, όπου ανεβαίνουμε στα 23 κρούσματα ανά 100.000 και πάλι όμως, κατά τον κ. Λουμπούνη, η περιοχή παραμένει μακριά από το να ενταχθεί στο Επίπεδο 4 του σχετικού Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας. 

Ο Προϊστάμενος Δημόσιας Υγείας δεν παρέλειψε ωστόσο να τονίσει την σημασία της ευλαβικής τήρησης των μέτρων προστασίας και προφύλαξης από όλους, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα κρούσματα σε σχολεία και τις διαδικασίες που προβλέπονται. 

Στο μεταξύ, μιλώντας επίσης στο Livetalks, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου και Αντιπρόεδρος του ΔΣ της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Νίκος Τζανάκης, επισήμανε πως στο Ηράκλειο  «μπορεί σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ να έχουμε 5 με 6 κρούσματα την ημέρα αλλά αυτό ισοδυναμεί σε 150 ή 200 ενεργά κρούσματα στην κοινότητα, καθώς ο ιός κυκλοφορεί αθόρυβα». 


Ακούστε τα όσα είπε ο κ. Λουμπούνης στο Livetalks: 

Λουμπούνης

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ