Μ. Συντυχάκης: Να αρχίσει η κλινική άσκηση των φοιτητών των Ιατρικών Σχολών

Μ. Συντυχάκης: Να αρχίσει η κλινική άσκηση των φοιτητών των Ιατρικών Σχολών

Ο βουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει συγκεκριμένο σχεδιασμό, να γίνουν μόνιμες προσλήψεις όλων των απαραίτητων μελών ΔΕΠ και να ενταχθούν όλοι οι φοιτητές στο σχέδιο εμβολιασμού

Να αρχίσει άμεσα και με πλήρη ασφάλεια η κλινική και εργαστηριακή άσκηση των φοιτητών των Ιατρικών Σχολών ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του Κόμματος στη Βουλή, ενώ ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος απέφυγε να δώσει συγκεκριμένη απάντηση λέγοντας ότι «όλα εξαρτώνται από την εξέλιξη της πανδημίας».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει συγκεκριμένο σχεδιασμό, να γίνουν μόνιμες προσλήψεις όλων των απαραίτητων μελών ΔΕΠ και να ενταχθούν όλοι οι φοιτητές στο σχέδιο εμβολιασμού.

Ο υφυπουργός Παιδείας ανέφερε ότι αναζητείται λύση «όχι μόνο για τους τελειόφοιτους και για τους 5ετής φοιτητές ιατρικής» αλλά και της νοσηλευτικής και της μαιευτικής. Ωστόσο, πρόσθεσε, «οι επιδημιολογικές συνθήκες δεν είναι κατάλληλες» για να αντιμετωπισθεί το θέμα.

Επίσης, ο Μ. Συντυχάκης αναφέρθηκε και στην καταστολή στα πανεπιστήμια λέγοντας ότι μετά το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στα Χανιά η αστυνομία εισέβαλε σε σπίτια φοιτητών ασκώντας τρομοκρατίας και με τη μέθοδο της απαγωγής έκανε προσαγωγές.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ