ΚΡΗΤΗ

"Μάνα, θα αργήσω... " - Μαθητές επί σκηνής, σε μια παράσταση για τα θύματα των Τεμπών

Μια ιδιαίτερη μουσικοθεατρική παράσταση με στοιχεία μνημοσύνου και αρχαίας τραγωδίας, παρουσία της Μ.Καρυστιανού και του Π.Ασλανίδη

Εκδήλωση Τέμπη

Από τη μεγάλη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο ... στο Αρκαλοχώρι! Η εκπαιδευτικός Κλειώ Βλαχάκη που βρέθηκε μεταξύ του πλήθους που έδωσε το "παρών" στη συναυλία τον περασμένο Οκτώβριο σκέφτηκε το ηχηρό μήνυμα για διαλεύκανση της υπόθεσης να σταλεί και από το Αρκαλοχώρι!

Όταν μοιράστηκε τη σκέψη της με τους μαθητές της η απάντηση, χωρίς δεύτερη σκέψη ήταν "Ναι!".

Στις 22 Μαρτίου 2025, στις 20.00, στο Συνεδριακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου επί σκηνής θα βρεθούν 35 μαθητές και μουσικοί για μια μοναδική μουσικοθεατρική παράσταση για τα θύματα των Τεμπών. Δυο χρόνια μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους οι μαθητές θα ανέβουν στη σκηνή μπροστά στην Μαρία Καρυστιανού και τον Παύλο Ασλανίδη, εκ μέρους του Συλλόγου θυμάτων Τεμπών, για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων και να διατρανώσουν το πάνδημο αίτημα για Αλήθεια.

Το μήνυμα θα είναι αναμφίβολα ηχηρό και η ατμόσφαιρα φορτισμένη. Άλλωστε όπως σημειώνει η εμπνεύστρια της παράστασης Κλειώ Βλαχάκη, την υπογραφή της οποίας φέρει και η σκηνοθεσία και τα κείμενα "θα δείτε κάτι πολύ ωραίο, αυθεντικό και με συναίσθημα".

Η παράσταση στηρίζεται στην ποίηση και περιλαμβάνει διάφορα δρώμενα, συνδυάζοντας στοιχεία από μνημόσυνο και αρχαία τραγωδία!

Μάλιστα, η 17χρονη μαθήτρια Μαρκέλλα Φυτάκη έχει γράψει ένα τραγούδι - συνέχεια του τραγουδιού του Φοίβου Δεληβοριά - "μιλώντας" σαν παιδί που ταξιδεύει. Η ίδια μαθήτρια μαζί με την Μηλιά Μανουσάκη δημιούργησαν την αφίσα της εκδήλωσης που με συμβολισμούς εκφράζει το πένθος.

Image
Εκδήλωση Τέμπη

Μουσικά θα συνοδεύουν ο κιθαρίστας Γιάννης Τσιλογιάννης, στο πιάνο και το ακορντεόν ο Αντώνης Νικολιδάκης και στην κιθάρα και το τραγούδι η Θέμις Ζαχαράκη. Στο τραγούδι επίσης οι μαθήτριες Μαρκέλλα Φυτάκη, Χαρά Χουρδάκη, Μαρία Στογιάννη.


Τα παιδιά προβληματίζονται και συγκινούνται

"Τα παιδιά τα απασχολεί πάρα πολύ η υπόθεση των Τεμπών. Τα προβληματίζει και τα συγκινεί" - λέει στο Cretalive η Κλειώ Βλαχάκη, σημειώνοντας ότι ρόλος και χρέος των ενηλίκων είναι να μιλήσουν στα παιδιά.

Στην τελευταία πρόβα που πραγματοποιήθηκε με τα τραγούδια, τα παιδιά πάνω στη σκηνή έκλαιγαν. Είναι χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος και της ενσυναίσθησης των νέων που ανοίγοντας το βλέμμα τους, βλέπουν έναν κόσμο που μακράν απέχει από το "αγγελικά πλασμένος".
 

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Facebook

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση