Μάθημα οδικής ασφάλειας ... διαρκείας, στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής Τυμπακίου

Η δράση κυκλοφοριακής αγωγής στο Τυμπάκι που πλαισιώνεται από Αστυνομικούς – Τροχονόμους της Τροχαίας Ηρακλείου και του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού θα διαρκέσει μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή

Με 82 μαθητές από τα Δημοτικά Σχολεία Βώρων και Πόμπιας ξεκίνησε τη Δευτέρα  11 Μαΐου η δράση κυκλοφοριακής αγωγής που διοργανώνεται από το Δήμο Φαιστού, το Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου, το Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου, το σύλλογο Νότιας Κρήτης “Το μέλλον” και τον Ερυθρό Σταυρό στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής Τυμπακίου.

Τα παιδιά στο πρώτο σταθμό περπάτησαν μέσα στο σχεδιασμένο “πρότυπο” πόλης – πάρκο, μαθαίνοντας το σωστό τρόπο μετακίνησης σε δρόμους με πεζοδρόμιο και σε δρόμους χωρίς πεζοδρόμιο, πώς διασταυρώνουμε την οδό περνώντας στο απέναντι πεζοδρόμιο, την κυκλοφορία των οχημάτων σε κυκλικούς κόμβους, τη σημασία των πινακίδων σήμανσης που βρίσκονται στο πάρκο καθώς και άλλες πληροφορίες που έχουν να κάνουν με την καθημερινή πεζή μετακίνησή μας στους δρόμους.

Στο δεύτερο σταθμό τα παιδιά έπαιξαν τα βιωματικά – διαδραστικά παιχνίδια της δράσης του Τμήματος Τροχαίας ηρακλείου «Ο κ. ΚΟΚ στο Survivor», περνώντας τα εμπόδια με τη χρήση των ειδικών γυαλιών προσομοίωσης μέθης, γνωρίζοντας βασικούς κανόνες οδικής ασφάλειας μέσα από τα ειδικά σχεδιασμένα παιχνίδια bowling, μπάσκετ, στόχους.

Στο τρίτο σταθμό τα παιδιά ενημερώθηκαν σε θέματα προσβασιμότητας, για τις θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ και για τις ράμπες ΑμεΑ.

Στον τελευταίο και τελευταίο σταθμό τα παιδιά ενημερώθηκαν για τη σημαντικότητα της χρήσης του προστατευτικού κράνους σε μηχανές και ποδήλατα, αλλά και της χρήσης της ζώνης ασφαλείας στα οχήματα, ενώ παράλληλα εξοικειώθηκαν με τα οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας, το περιπολικό και τις μοτοσικλέτες.

τροχαια

Στην τελετή έναρξης παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης και η αντιδήμαρχος Βασιλεία Αρμουτάκη, ο Διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου Μανώλης Μπελαδάκης, ο παραολυμπιονίκης Μανώλης Στεφανουδάκης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού Αστυνόμος Α΄ Μανώλης Καραντινός, ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ηρακλείου Αστυνόμος Β΄ Στέλιος Καρακούδης.  

Η δράση κυκλοφοριακής αγωγής στο Τυμπάκι που πλαισιώνεται από Αστυνομικούς – Τροχονόμους της Τροχαίας Ηρακλείου και του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού θα διαρκέσει μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή δίνοντας τη δυνατότητα του μαθητές των τάξεων Δ΄ - Ε΄ και ΣΤ΄ όλων των δημοτικών σχολείου του Δήμου Φαιστού να την παρακολουθήσουν και να ενημερωθούν.  


τροχαια

τροχαία

τροχαία

Δείτε επίσης:

5 χρόνια, πάνω από 300 επισκέψεις ... αμέτρητες ελπίδες για καλύτερους αυριανούς οδηγούς!

Cretalive Εν Δράσει: Οδικώς ... κι επιτυχώς!

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ