Μαθητική πεζοπορία στο φράγμα του Αποσελέμη

Μαθητική πεζοπορία στο φράγμα του Αποσελέμη
Newsroom
Newsroom

Δωρεάν από τον Πεζοπορικό Όμιλο Ηρακλείου

Ο Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου διοργανώνει το Σάββατο, 21 Μαΐου την τρίτη (3η ) δωρεάν μαθητική πεζοπορία στο πλαίσιο του προγράμματος «Πεζοπορώντας με τέχνη» στο φράγμα του Αποσελέμη.

 

Η τρίτη διαδρομή του προγράμματος «Πεζοπορώντας με τέχνη» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 21 Μαΐου 2022, στην περιοχή του φράγματος του Αποσελέμη και στο ερειπωμένο χωριό Σφενδύλι, πεζοπορώντας περιμετρικά της τεχνητής λίμνης της Λαγκάδας.

Οι μαθητές/τριες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από το κοντά το χωριό - φαινόμενο της Κρήτης. Το μισοβυθισμένο χωριό Σφενδύλι κάποιους μήνες του χρόνου αναδύεται από τα νερά του Αποσελέμη και ξυπνά μνήμες από άλλες εποχές. Ωστόσο, χρόνο με το χρόνο σβήνει από το χάρτη και αφομοιώνεται ολοένα και περισσότερο στο υδάτινο τοπίο.

Η τέχνη ως ζωτικό νήμα που συνδέει παρελθόν και μέλλον είναι το μέσο να ψηλαφίσουμε αυτή την διαδρομή. Παιδιά και ενήλικες καλούνται να κρατούν λαδοπαστέλ και σελίδες για να αποτυπώσουν το τοπίο. Η δράση, επίσης, θα πλαισιωθεί με καθοδήγηση για ψηφιακή αποτύπωση του τοπίου.

Η διαδρομή θα πραγματοποιηθεί στα ευκολοδιάβατα δρομάκια γύρω από τη λίμνη, όπου οι μαθητές/τριες μπορούν να θαυμάσουν από κοντά την πλούσια ποικιλία χλωρίδας και πανίδας του υδροβιότοπου που έχει σχηματιστεί στην περιοχή. Η δράση θα ξεκινήσει με ξενάγηση από ειδικούς στις εγκαταστάσεις του φράγματος, οι οποίοι θα μας παρέχουν ενημέρωση για τη χρησιμότητα και τη λειτουργία του.

Επικεφαλής: Εύα Αθανασιάδου, Ελένη Πουλλα, Ηλιάνα Σάρρα

Αναχώρηση: ΚΤΕΛ Χανιώπορτας

Ώρα: 9 π.μ.

Εκτιμώμενη ώρα επιστροφής: 4 μ.μ.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ