Το "μάζεμα των γειτόνων" από τον Ιωσήφ Πετρώφ στο καφέ του Αρχαιολογικού Μουσείο Χανίων

Newsroom
Newsroom

Στις 16 και 17 Δεκεμβρίου

Ένα γαστρονομικό ταξίδι στο Καφέ του Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων διοργανώνει ο Ιωσήφ Πετρώφ στις 16 και 17 Δεκεμβρίου με την αναβίωση του "μαζέματος της γειτονιάς" όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Η εκδήλωση που θα λαμβάνει χώρα μετά τις 11:00 το πρωί αφορά σε περιήγηση στη Χαλέπα. Ο ίδιος ο Ιωσήφ Πετρώφ σημειώνει:

"Η Χαλέπα είναι η γειτονιά μου. Η οικία μου. Η ζωή μου. Ξυπνάς το πρωί και βλέπεις, μουσεία, εκκλησίες, προξενεία, σχολές, θάλασσες, όμορφα κτήρια, ιστορικά μνημεία . Κι όμως όλα αυτά είναι σε μια γειτονιά. 

Στις 16-17/12/2023 στο καφέ του αρχαιολογικού μουσείο Χανίων επιστρέφουμε στην γειτονιά μου σε μια εορταστική ατμόσφαιρα γεμάτη φίλους, γείτονες και συνεργάτες αναβιώνοντας ξανά το μάζεμα των γειτόνων . 
Δημιουργούμε ένα brunch (breakfast and lunch), μένουμε στις παραδόσεις, φεύγουμε σε μέρη μακρινά κι αναβιώνουμε ένα ταξίδι μέσα στον χρόνο, ανάμεσα στα μνημεία που άφησαν οι αρχαίοι υμών πρόγονοι .  
Από την οικία μου στην οδό Αυστραλών μαχητών στα ταμπακαριά, την γαλλική σχολή και την Αγία Μαγδαλινή , το γαλλικό προξενείο και την οικεία του εθνάρχη Ελευθέριου Βενιζέλου και στον γείτονα μου το βρετανικό προξενείο . 
Σας περιμένουμε να ζήσουμε μια εμπειρία σημείων, μνημείων και καιρών .
 
Συνοδοιπόροι μου σε αυτό το γαστρονομικό ταξίδι θα είναι ο Pastry Chef Μάριος Δρακάκης με την επιμέλεια των γλυκών, ο Αλέξης Φίνος με τις δημιουργίες των Cocktails και το οινοποιείο Ντουράκης με προτάσεις επιλεγμένων κρασιών!
 
Σάββατο 16 και Κυριακη 17 Δεκεμβριου στο Καφέ Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων
 
Ώρες εξυπηρέτησης: 11:00-13:30 και 13:30-16:00
Κρατήσεις τηλεφωνικά ή με SMS στα τηλέφωνα: 6986669925 και 6978111251"
 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ