Με δικά τους φάρμακα και τεχνογνωσία παράγουν ποιοτικό ελαιόλαδο

Ελένη Μπουρμά
Ελένη Μπουρμά

Τι κάνει το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο της Εμπάρου να ξεχωρίζει;

Παράγουν εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο, έχουν δικό τους τρόπο για να ψεκάζουν τον δάκο, με δικά τους φάρμακα κι ένα σύστημα εξατομικευμένο, ώστε να μπορούν να ελέγχουν τον καρπό σε συνεργασία πάντα με τους γεωπόνους της Περιφέρειας.

Στην Έμπαρο του Δήμου Βιάννου, τα μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού ξέρουν καλά τη δουλειά, την κάνουν χρόνια τώρα και βλέποντας τα αποτελέσματα, συνεχίζουν δυναμικά!

Όπως εξηγεί στο Cretalive, ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Γιώργος Περογιαννάκης, η Έμπαρος έχει χρόνια τώρα μια αδιαμφισβήτητη πρωτιά στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βιάννου αλλά και του Αρκαλοχωρίου σε ό,τι αφορά στην παραγωγή ποιοτικού ελαιολάδου.

"Οι αιτίες είναι πολύ συγκεκριμένες. Κάνουμε δικούς μας ψεκασμούς και σε συνδυασμό με αυτούς της Περιφέρειας, έχουμε ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα, μία μοναδική ποιότητα. Η οξύτητα, ως εκ τούτου, πέφτει κάτω από τις 3 γραμμές, την ώρα που σε άλλες περιοχές, που είναι φημισμένες κι εκείνες για το λάδι τους, η οξύτητα είναι 4 και 5 γραμμές ή και παραπάνω...", ανέφερε ο κ. Περογιαννάκης που δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το τελικό αποτέλεσμα.

Το προϊόν είναι γνωστό στην αγορά και έχει πάντα ένα προβάδισμα σε σύγκριση με το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο άλλων περιοχών, ενώ σε διαγωνισμό που έγινε πριν από λίγο καιρό, κατάφερε να πάρει μία πολύ υψηλή τιμή.

Συγκεκριμένα, στις 20 Ιανουαρίου, στον διαγωνισμό που είχε κάνει ο Συνεταιρισμός, κατάφερε να πουλήσει 80 τόνους έξτρα παρθένου ελαιολάδου "σπάζοντας" το φράγμα των 5 ευρώ και σκόρπισε ικανοποίηση στους συνεταίρους και τα μέλη του.

emparos

Συγκεκριμένα, ο Συνεταιρισμός πούλησε ποσότητα 80 τόνων στην τιμή των 5,14 ευρώ το κιλό

Η διάθεση του προϊόντος έγινε σε ντόπιο τυποποιητή και η τιμή που πέτυχαν χαροποίησε ιδιαίτερα τους επικεφαλής του Συνεταιρισμού.

Βέβαια, μετά ήρθε ένας διαγωνισμός που δεν έγινε και σήμερα αναμένεται να γίνει και νέος σε τιμή που δεν θα πρέπει να πέσει κάτω από τα 5 ευρώ.

Σε διαφορετική περίπτωση, οι επικεφαλής του Συνεταιρισμού ξεκαθαρίζουν ότι δεν έχουν σκοπό να διαθέσουν το προϊόν τους.

Πάντως, ο κ. Περογιαννάκης δεν κρύβει την αγωνία του για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην αγορά, το τελευταίο διάστημα με τις τιμές να σημειώνουν πτώση, ενώ δεν υπάρχει και το επιθυμητό ενδιαφέρον. 

Ο ίδιος, ωστόσο, επισημαίνει πως, είναι θέμα ημερών, τα πράγματα να αλλάξουν.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ