Με επιτυχία η ομιλία του Μανώλη Συντυχάκη στην πλατεία Ατσαλένιου

Με επιτυχία η ομιλία του Μανώλη Συντυχάκη στην πλατεία Ατσαλένιου

Η ομιλία του

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωση Νοτίων Συνοικιών Ηρακλείου του ΚΚΕ την Παρασκευή 26 Ιουνίου, στην πλατεία Ατσαλένιου με θέμα «Μένουμε δυνατοί για να μην πληρώσουμε την κρίση τους» και ομιλητή το Μανώλη Συντυχάκη, βουλευτή του ΚΚΕ και περιφερειακό σύμβουλο με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

 

Ο Μανώλης Συντυχάκης μεταξύ άλλων σημείωσε στην ομιλία του τα εξής:

         «Το φετινό καλοκαίρι δεν είναι σαν τα άλλα!

Από τη μία, ο κορονοϊός που απειλεί τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων στον κόσμο, έκτακτα μέτρα και ΠΝΠ, επιδόματα πείνας, φτώχεια και ανεργία στους εργαζόμενους, στον τουρισμό, στον επισιτισμό, με δουλειές εκ περιτροπής, συμβάσεις λίγων ημερών, αναστολή και απολύσεις, μεροκάματα και μισθοί που δεν αρκούν ούτε για τη βδομάδα για τη λαϊκή οικογένεια, χαράτσια, ΔΕΗ, νερό, δάνεια, εφορία. Αμέτρητος ο κατάλογος των υποχρεώσεων

Και από την άλλη, χορός δισεκατομμυρίων για τους λίγους για μια χούφτα μεγιστάνες του πλούτου, στον τουρισμό, στις αερομεταφορές, στη ναυτιλία, στην ενέργεια, στις μεταφορές και στο εμπόριο, μέσω επιχορηγήσεων και δανείων με κρατικές εγγυήσεις, κίνητρα και φοροαπαλλαγές.

Από τη μια τα παιδιά που λιποθυμούν από την πείνα όπως το κοριτσάκι της άνεργης εποχιακής του τουρισμού στη Ρόδο και  από την άλλη τα λουκούλλεια γεύματα των καπιταλιστών.

Και, για να ξεχάσει ο λαός ποιος και γιατί τον έφεραν στην κόψη της απελπισίας, της φτώχειας, του καθημερινού άγχους της επιβίωσης, στην ανύπαρκτη πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στη μόρφωση των παιδιών του,  στην αβεβαιότητα και ανασφάλεια της νέας γενιάς,

(…) ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ μαλλιοτραβιούνται ποιος από τους δύο έχει λιγότερα ή περισσότερα σκάνδαλα στο ενεργητικό του, παριστάνοντας χωρίς κανένα ίχνος ντροπής τις αθώες περιστερές. Μόνο και μόνο για να αποπροσανατολίσουν το λαό.

          Γι’ αυτό άλλωστε άνοιξε και πάλι το καπάκι του υπονόμου που αναδύει τη μπόχα και τη δυσωδία του συστήματος που υπηρετούν, γεμάτο σκάνδαλα, διαφθορά, NOVARTIS, Παπαγγελόπουλους, προστατευόμενοι μάρτυρες με ή χωρίς κουκούλα, κονέ και διαφημιστικά δωράκια στους καναλάρχες για τον κορονοϊό,  τηλεφωνικές συνομιλίες Μιωνή – Παπά που αποκαλύπτουν επιλεκτικές σχέσεις πολιτικού προσωπικού με επιχειρηματικούς ομίλους, γεωπολιτικά παιχνίδια με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, τις ΗΠΑ και μυστικές υπηρεσίες, με εμπλοκή πρώην και νυν κυβερνητικά στελέχη.

Θαυμάστε τους! Είναι όλοι αυτοί που με την ανοχή και την ψήφο του λαού, άγονται και φέρονται, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν, βουτηγμένοι στο βούρκο, κλέβοντας τον ιδρώτα του λαού και από την άλλη να νομοθετούν για να γεμίζουν τα σεντούκια των κεφαλαιοκρατών με αμύθητο πλούτο. Είναι εκείνοι, που από κοινού ψηφίζουν στη βουλή τα νομοσχέδια και στις τηλεοπτικές κάμερες ξεκατινιάζονται.

(…) Το ΚΚΕ είναι απέναντί τους και τους αντιμάχεται! Επιλέγει, από θέση αρχής, με το χρέος απέναντι στην ιστορία του και την αποστολή του, στέκετε με αξιοπρέπεια δίπλα σε κάθε εργαζόμενο, φτωχό και καταφρονεμένο. Δεν το βάζει κάτω. Πολεμά με περηφάνια – μέσα και έξω από τη βουλή – για τα δίκια του λαούς, για το ψωμί, το φως και το τραγούδι.

          Πρωτοπορεί, οργανώνει τον αγώνα του λαού μας, μέσα στα σωματεία, τους συλλόγους, στις γειτονιές και τα χωριά. Ας θυμηθούμε το στίχο του Βάρναλη από την «Μπαλάντα του κυρ μέντιου» : «Άιντε θύμα άιντε ψώνιο άιντε σύμβολο αιώνιο αν ξυπνήσεις μονομιάς θα ‘ρθει ανάποδα ο ντουνιάς».

          (…) Αγαπητοί φίλες και φίλοι, σ/σες και σ/φοι

ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ χωριστά και μαζί, φόρτωσαν τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους στους αυτοαπασχολούμενους, στο λαό για να συνεχίσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι να κερδίζουν. Τους έριξαν στην ανεργία, τη φτώχεια, την εξαθλίωση. Τσάκισαν μισθούς και συντάξεις, Τους φόρτωσαν δυσβάσταχτους φόρους, χαράτσια, υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές και εισφορές υπέρ υγείας.

(…) Ο αόρατος εχθρός, ο κορονοϊός, έφερε στην επιφάνεια όλα τα αδιέξοδα και την επικινδυνότητα του ορατού εχθρού, του καπιταλισμού.

Σήμερα, με πρόσχημα την πανδημία νομοθετούν με ΠΝΠ, ανατρέποντας κάθε έννοια πλήρους εργασίας, τον σταθερό ημερήσιο χρόνο και τους όρους αμοιβής και εργασίας που προβλέπονταν ως τώρα από το νομοθετικό πλαίσιο και τις ΣΣΕ.

(….) Η νόμιμη πια προσαρμογή του χρόνου εργασίας στις ανάγκες της επιχείρησης, θα ανατρέψει παραπέρα την κοινωνική και οικογενειακή ζωή των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση με αφορμή την πανδημία εκτός από την  καραντίνα για το λαό, έβαλε και στην γκιλοτίνα τα όποια εργασιακά δικαιώματα είχαν απομείνει. Με 9 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και εκατοντάδες υπουργικές αποφάσεις, ικανοποίησε σχεδόν 400 αιτήματα βιομηχάνων, εφοπλιστών, μεγαλοξενοδόχων και μεγαλεμπόρων.

Αυτή η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων στον τουρισμό δεν είναι αόρατοι. Είναι  αυτοί που μαζί με όλους τους άλλους εργαζόμενους αποτελούν τις  τουριστικές και επισιτιστικές επιχειρήσεις.  Είναι αυτοί που δούλεψαν κάτω από σκληρές βάρβαρες συνθήκες και έβγαλαν τα εκατοντάδες δις € τα οποία επικαλούνται οι κυβερνήσεις και τα κόμματα του κεφαλαίου.

         Με τα μέτρα που εξάγγειλε η κυβέρνηση, όλοι αυτοί, είναι εκτός του πεδίου.

Όσοι δεν είχαν συμπληρώσει τις 200 ημέρες ασφάλισης και είναι πολλοί που μένουν χωρίς κανένα εισόδημα.

Για όσους ήταν στο ταμείο ανεργίας και θα  μείνουν άνεργοι, θα πρέπει να ζήσουν με επίδομα ανεργίας 3 μηνών με ετήσιο εισόδημα 1200€.

Για όσους θα συνεχίσει η αναστολή θα πάρουν για 4 μήνες τα 534 €, δηλαδή να ζήσουν με ετήσιο εισόδημα 2.100 €.

Όσοι δουλέψουν θα μπορεί ο εργοδότης είτε να τους έχει σε αναστολή ή στο πρόγραμμα συνεργασία με 50% μειωμένο ωράριο και αντίστοιχη αμοιβή και αυτό που υπολείπεται, το 60%, να το πληρώνει το κράτος. Δηλαδή πάλι οι εργαζόμενοι τα γνωστά υποζύγια του κρατικού προϋπολογισμού, τη στιγμή που το 95%  των φορολογικών εσόδων προέρχονται από τους μισθωτούς τους συνταξιούχους τους αυτοαπασχολούμενους και τις μικρές επιχειρήσεις.  Ενώ οι μεγάλοι όμιλοι συμμετέχουν μόνο με το 5% των φορολογικών εσόδων, ροκανίζοντας όλα αυτά που αρπάζουν από την ληστεία του λαού.

 (….) Είναι λίγα τα 120 δις ευρώ κέρδη που αποκόμισαν οι ξενοδόχοι τα τελευταία 6 χρόνια και 6 δις ευρώ μόλις πέρυσι, κάνοντάς τα επενδύσεις, επεκτάσεις και εξαγορές;

           Είναι λίγα τα 500 εκ. ευρώ που χάρισε η κυβέρνηση μέσα σ’ ένα βράδυ στο Βασιλάκη της Aegean, όταν τα μέλη του ΔΣ που μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, τσεπώνουν πάνω 1.500.000 ευρώ ετησίως;

(…) Μόλις προχθές ψηφίστηκε νόμος – από κοινού ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ για τη σύσταση ΑΕ, σε ρόλο τραπεζικού τοκογλύφου, για να χορηγήσουν δάνεια στις πολύ μικρές επιχειρήσεις και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες ( άνεργους, απολυμένους, κ.λ.π.) ύψους έως 25.000 ευρώ, με επιτόκιο παρακαλώ 15% έως 25 %, για να βάλουν άλλη μια θηλιά στο λαιμό των α/α και να επισπεύσουν τη χρεοκοπία τους, όπως απαιτεί ο ΣΕΒ, που τους θεωρεί διαρθρωτικό πρόβλημα της Ελληνικής οικονομία. Από τη μία η επίσημη τοκογλυφία για τους α/α και από την άλλη οι τράπεζες, φύλακας άγγελος των επιχειρηματικών ομίλων. Αρνήθηκαν να δεχτούν την πρόταση του ΚΚΕ για δέσμη μέτρων, όπως το κράτος να αναλάβει μέσα από κρατικά προγράμματα χρηματοδοτικές ενισχύσεις με χαμηλό επιτόκιο. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Απαλλαγή από χρέη, κ.ά.

Όχι! Δεν είναι στο πλάνο τους, όλοι εκείνοι που παράγουν, τον πλούτο σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε ξενοδοχειακή και επισιτιστική επιχείρηση.

Δεν νοιάζονται ούτε για νοσηλευτές, γιατρούς και τραυματιοφορείς των υγειονομικών μονάδων που με αυτοθυσία έδωσαν και δίνουν τη μάχη κατά της πανδημίας.

Αγνοούν προκλητικά την πρόταση νόμου που κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ για την ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά των εργαζομένων στις υγειονομικές δομές της χώρας. Δεν τους νοιάζει, ούτε οι εργαζόμενοι σε κάθε υπηρεσία, στα σχολειά σε κάθε χώρο δουλειάς (στα σούπερ-μάρκετ, οι ντελιβεράδες, οι εργάτες και εργάτριες στα εργοστάσια τροφίμων, οι αεροσυνοδοί, τα κορίτσια στα κολ σέντερ και τα τηλεφωνικά κέντρα που κατά δεκάδες ασφυκτιούσαν μέσα σε λίγα τετραγωνικά μέτρα, τους καλλιτέχνες, τους ξεναγούς, κ.ά.).

Οι εργαζόμενοι με τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση θα είναι εκτεθειμένοι στον κίνδυνο της διασποράς.

Τα πολυδιαφημιζόμενα πρωτόκολλα υγιεινής στους χώρους δουλειάς έχουν γίνει φύλλο και φτερό μπροστά στα κέρδη των εργοδοτών.

(…) Μη πάμε μακριά, εδώ, ο περιφερειάρχης που θα έφερνε αναπνευστήρες για την Κρήτη από την Κίνα, μέσω κάποιων κολλητών του, αποδείχτηκε τελικά φιάσκο - απάτη, παίζοντας επικοινωνιακά παιχνίδια, μόνο και μόνο για να φτιάξει το προφίλ του, για το οποίο πάντα φροντίζει, αποσπώντας μάλιστα τελευταία, με τη συγκατάθεση της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ μέχρι και της Χ.Α. στο περιφερειακό συμβούλιο, για να πάρει από το υπουργείο 2.500.000 ευρώ για τη διαφημιστική προβολή της περιφέρειας.

Κι έχουν το θράσος τώρα αυτές οι πολιτικές δυνάµεις που -ως κυβερνήσεις- ρήμαξαν το δηµόσιο σύστηµα υγείας, να παρουσιάζονται τώρα και σαν υπερασπιστές του. Και η ΝΔ να διαφημίζει μάλιστα ότι το ενισχύει! Πως ;

Με 3-4.000 συμβασιούχους, όταν λείπουν 25.000 νοσηλευτές για να καλύψουν τις ανάγκες; Με τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, όπως η τελευταία, που πετάει στο δρόμο τους επικουρικούς εργαζόμενους μετά από 5 χρόνια δουλειάς;

Με μια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία) παρατημένη και χωρίς την παραμικρή σύνδεση με τα σχολεία, τις γειτονιές, τα χωριά και τους χώρους δουλειάς;

Με ορατό το ενδεχόμενο ενός νέου κύµατος κορονοϊού όλα αυτά αποτελούν «σταγόνα στον ωκεανό» σε σχέση µε τις ελλείψεις, αλλά και σε σχέση με τις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα για την πρόληψη και αποκατάσταση της υγείας.

 

(…) Ατσαλενιώτες – Ατσαλενιώτισσες, Φίλοι και φίλες

Οι αγώνες που δεν γίνονται είναι χαμένοι. Όσοι δεν συμμετέχουν αδυνατίζουν τον αγώνα το αποτελέσματά του.

Οι αγώνες που έγιναν μέχρι τώρα, είναι που δυσκόλεψαν την κυβέρνηση και την εργοδοσία. Χωρίς τους αγώνες τους, δεν θα έπαιρναν ούτε αυτά τα ψίχουλα.

Το ΚΚΕ στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων στον τουρισμό, και καλεί σε μαζική καθολική συμμετοχή  στους αγώνες που είναι μπροστά μας:

 • Η εργοδοσία και το κράτος να καλύψουν το εισόδημα των ανέργων και των εργαζομένων στα  ξενοδοχεία και τον επισιτισμό.
 • Να καταργηθούν όλες οι αντεργατικές διατάξεις των ΠΝΠ.
 • Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 • Αναστολή πληρωμών σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, τράπεζες, εφορία. Μείωση ενοικίου και  απαλλαγή από δημοτικούς φόρους, τροφεία και τέλη.
 • Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί και  οι κατασχέσεις στα λαϊκά νοικοκυριά.
 • Να ακυρωθούν οι χιλιάδες απολύσεις που έγιναν μέχρι σήμερα, να απαγορευτούν για το επόμενο διάστημα.
 • Επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων όπως προβλέπουν οι Συλλογικές Συμβάσεις με το άνοιγμα των ξενοδοχείων και των άλλων επιχειρήσεων. Να μην εφαρμοστεί η εκ περιτροπής εργασία.
 • Καμία αρνητική αλλαγή στις συμβάσεις εργασίας.
 • Να τηρηθούν υποχρεωτικά όλες οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις στα Ξενοδοχεία και στα επισιτιστικά καταστήματα.
 • Άμεσα μέσα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Να γίνουν δωρεάν τα τεστ για covid-19 σε όλους τους εργαζόμενους.

Οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες στον επισιτισμό - τουρισμό, θα συνεχίσουν να πληρώνουν τους αντιλαϊκούς νόμους, που παραμένουν σε ισχύ.

Τα έκτακτα μέτρα αναστολής της οικονομικής τους δραστηριότητας, έχει οδηγήσει χιλιάδες επαγγελματίες σε γενικευμένα αδιέξοδα. Τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για τις μικροεπιχειρήσεις, παραμένουν ανεπαρκή.

Είναι δεδομένο ότι ιδιαίτερα οι μικροεπιχειρήσεις, θα αντιμετωπίσουν σημαντικό πρόβλημα ανάκαμψης του τζίρου τους.

Το ΚΚΕ με παρεμβάσεις του ζήτησε τη στήριξη των επαγγελματιών στο χώρο της εστίασης.

Το πρόβλημα θα πολλαπλασιαστεί και από την επίδραση που αντικειμενικά θα έχει στο χώρο η μειωμένη τουριστική κίνηση.

Το ΚΚΕ διεκδίκησε από την κυβέρνηση να λάβει ιδιαίτερη μέριμνα για όσους δηλώνουν ετήσιο εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ, ώστε:

 • Να αποδοθεί άμεσα το επίδομα ειδικού σκοπού, μηνών Μαρτίου-Απριλίου αλλά και μηνός Μαΐου, χωρίς χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες
 • Να επανενταχθούν οι επαγγελματίες του κλάδου και γενικά οι αυτοαπασχολούμενοι σε αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ, με παράλληλη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και του τέλους επιτηδεύματος, αρχής γενομένης από τα εισοδήματα του 2019, ώστε οι προβλεπόμενες αναστολές να έχουν ένα στοιχειώδες αντίκρισμα.
 • Να απαλλαχθούν από τις εισφορές ατομικής ασφάλισης για τους μήνες που επιβλήθηκαν τα μέτρα αναστολής, χωρίς αλλοίωση των συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων.
 • Να απαλλαχθούν από την καταβολή δημοτικών τελών (για τραπεζοκαθίσματα κλπ) για τους μήνες που ισχύουν έκτακτα μέτρα.
 • Να εξασφαλιστούν φτηνότερα τιμολόγια και να απαγορευτούν οι διακοπές για ρεύμα, νερό κλπ για τους επόμενους μήνες.
 • Να απαγορευτούν πλειστηριασμοί και κατασχέσεις, κάθε μέτρο αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το δημόσιο και τις τράπεζες, για όλους, καταρχήν μέχρι το τέλος του χρόνου.
 • Να παραγραφεί μέρος των ήδη συσσωρευμένων χρεών σε εφορία και τράπεζες, καταρχήν τόκοι, πρόστιμα, αλλά και μέρος του κεφαλαίου.
 • Να εξασφαλιστεί η πρόσβαση στο πρόγραμμα “επιστρεπτέας προκαταβολής” χωρίς πολυδαίδαλες διαδικασίες, υποχρεώσεις καταβολής ΦΠΑ κλπ, προσθέτοντας σε αυτό και τους α/α χωρίς προσωπικό.
 • Να αποδοθεί επίδομα ανεργίας σε όλους όσους δεν καταφέρουν να ανοίξουν τις μικροεπιχειρήσεις τους, χωρίς προϋποθέσεις που οδηγούν στον αποκλεισμό της πλειοψηφίας τους από αυτό.

 

(..) Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι

Το κεφάλαιο και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι, οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που το υπηρετούν δεν έχουν το βλέμμα στραμμένο μόνο στον εσωτερικό εχθρό, το λαό.

         Μάχονται και για το κοκαλάκι της λεία από τους ανταγωνισμούς των ισχυρών παιχτών στην περιοχή της Αν. Μεσογείου των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσίας-Κίνας.  Στη σύγκρουση αυτή, διασταυρώνουν τα πυρά τους, τα συμφέροντα των αστικών τάξεων της Ελλάδας και της Τουρκίας με την Τουρκία να γίνεται ολοένα πιο προκλητική ολοένα πιο επιθετική με τις πλάτες του ΝΑΤΟ και των Αμερικάνων. Να θέτει ανοιχτά ζήτημα αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάννης του 1923 η οποία καθόρισε τα σύνορα στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή. 

Η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, τα άλλα κόμματα λένε στο λαό να κοιμάται ήσυχος. Έχουμε, λένε «συμμάχους» και το «διεθνές δίκαιο» που θα υπερασπιστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Η αλήθεια είναι ότι το «διεθνές δίκαιο» γίνεται φύλλο και φτερό μπροστά στο δίκαιο του ισχυρού.

(…) Εν τω μεταξύ, με ευθύνη των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε προπύργιο των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδίων και σε πολεμικό ορμητήριο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων.

Είναι το εισιτήριο της αστικής τάξης της χώρας μας για τη συμμετοχής της στις κερδοφόρες μπίζνες των ιμπεριαλιστών.

Είναι δυνατόν, όμως, μέσα σε αυτά τα ισχυρά συμφέροντα να χωρέσουν η ειρήνη και η συνεργασία των λαών, τα κυριαρχικά δικαιώματα κ.λπ. ;

Όπως έχει επιβεβαιωθεί ξανά και ξανά, τα σχέδια αυτά αποτελούν «ναρκοπέδιο» για τους λαούς και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Όχι μόνο δεν φέρνουν πιο κοντά την ειρήνη και την «ασφάλεια», όπως λένε, αλλά βάζουν τις βάσεις για τους επόμενους γύρους της αντιπαράθεσης, την οποία πληρώνουν πάντα οι λαοί.

Χρόνια τώρα, αλλά τελευταία με μεγαλύτερη ένταση, δουλεύεται στις λαϊκές συνειδήσεις το γνωστό δίλημμα:

Τι θέλετε «να πάμε σε συμβιβασμό με την Τουρκία και συνεκμετάλλευση ή να έχουμε ένταση, θερμά επεισόδια και πιθανό πόλεμο;»

Το δίλημμα είναι ψεύτικο, δεν έχει βάση και αποτελεί μέσο εκβιασμού του λαού!

Κάθε συμβιβασμός, όμως, που γίνεται χωρίς αρχές περιέχει το σπέρμα της μελλοντικής αμφισβήτησής του και άρα και της νέας έντασης όπως και κάθε θερμό επεισόδιο αποτελεί το όχημα που οδηγεί στο τραπέζι του συμβιβασμού.

(…) Η πραγματική ειρήνη δεν εξασφαλίζεται με την εμπλοκή της χώρας μας στους επιθετικούς σχεδιασμούς των αμερικάνων και του ΝΑΤΟ.

Ούτε με την ανάμειξή της στους πολύμορφους ανταγωνισμούς στην περιοχή στο όνομα μιας δήθεν αποτελεσματικής  διπλωματίας.

(…) Τελικά, μέσα στη στρούγκα του ΝΑΤΟ, μέσα στη μέγγενη των αμερικανονατοϊκών σχεδιασμών δεν εξασφαλίζεται ούτε η κυριαρχία ούτε η ειρήνη ούτε η ευημερία για κανένα λαό.

Σε όλα τα παραπάνω ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ δεν αντιπαρατίθενται γιατί στην εξωτερική πολιτική η ταύτιση τους είναι απόλυτη.

(…) Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι το ΚΚΕ είναι το σταθερό αποκούμπι του λαού. Αυτό, ας το κρατήσει ο λαός για τις μέρες που έρχονται …

Το δικό μας σχέδιο, το σχέδιο του ΚΚΕ!

 

 • Να δυναµώσει η κοινή δράση, η κοινωνική συµµαχία της εργατικής τάξης των α/α – μικρών επαγγελματιών και της φτωχής αγροτιάς, ενάντια στα μονοπώλια και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους.
 • Για να απαλλαγή η χώρα μας από τα δεσμά της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών.
 • Να οργανώσει την πάλη του, κοιτώντας μπροστά, τη στιγμή που ο ίδιος θα πάρει την εξουσία και με επιστημονικό σχέδιο, εργατικό – κοινωνικό έλεγχο, θα βάλει τα θεμέλια για την πλήρη ανάπτυξη όλων των μεγάλων παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας, τις οποίες υπονομεύει η κυρίαρχη πολιτική.

 

Είναι το ΚΚΕ που παλεύοντας σήμερα για τα μικρά και τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα κοιτάει μπροστά, στο μόνο μέλλον που απαντά στη βαρβαρότητα που ζούμε, στο σοσιαλισμό».

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ