Με επιτυχία η σύσκεψη των νέων εργαζομένων στον κλάδο του επισιτισμού-τουρισμού στο Ηράκλειο

Με επιτυχία η σύσκεψη των νέων εργαζομένων στον κλάδο του επισιτισμού-τουρισμού στο Ηράκλειο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των νέων εργαζομένων στον κλάδο του επισιτισμού-τουρισμού, που διοργάνωσε, η Τομεακή Οργάνωση Εργαζομένων της ΚΝΕ, στα πλαίσια της πανελλαδικής καμπάνιας με σύνθημα  “Από αφανείς ήρωες να γίνουν πρωταγωνιστές”.

Ομιλητής της σύσκεψης ήταν ο Βαγγέλης Σοφίου, μέλος του ΤΓ Ηρακλείου του ΚΚΕ

Με ενδιαφέρον και προβληματισμό νέοι και νέες από τον κλάδο του επισιτισμού-τουρισμού αντάλλαξαν σκέψεις για τα προβλήματα και τις συνθήκες που βιώνουν στους χώρους δουλειάς. Ιδιαίτερα, έγινε αναφορά στα συμπεράσματα από την περίοδο της πανδημίας για την ανάγκη οργάνωσης για να πολλαπλασιάσουμε τη δύναμη μας, γιατί το πρόβλημα του ενός είναι πρόβλημα όλων. Την ανάγκη αντοχής στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο καθένας, την εμπιστοσύνη στη δύναμη μας αλλά και θέληση και γνώση ότι αυτός ο κόσμος μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει. Αποδείχτηκε, ότι για ακόμα μια φορά -και μέσα στην πανδημία- ότι οι εργαζόμενοι είναι οι απαραίτητοι, οι χρήσιμοι, οι “πρωταγωνιστές” και όχι οι βιομήχανοι. Η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει την “επιστροφή στην κανονικότητα”, διαμορφώνοντας ένα νέο εργασιακό τοπίο, ακόμα πιο εχθρικό για τους εργαζομένους, εφαρμόζοντας στο ακέραιο τη γνωστή συνταγή: Από τη μία στήριξη της κερδοφορίας των μεγαλοεπιχειρηματιών και από την άλλη επίθεση στο εισόδημα και τα δικαιώματα των εργαζομένων, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και τη δημόσια υγεία, τη ζωή του λαού και της νεολαίας.

Για αυτήν την “επανεκκίνηση της οικονομίας” μιλάει η κυβέρνηση, φέρνοντας αντιδραστικά νομοσχέδια, που στηρίζουν με επιδοτήσεις τους μεγάλους ομίλους και στέλνουν τον λογαριασμό στους εργαζόμενους!

Ο ΣΥΡΙΖΑ, συναινώντας ουσιαστικά σ’ αυτήν την πολιτική, συναγωνίζεται με την κυβέρνηση στο ποιος θα δώσει περισσότερο κρατικό χρήμα στις μεγάλες επιχειρήσεις, που σημαίνει νέα βάρη και ανασφάλεια για τους εργαζόμενους.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου εξυπηρέτησης των λίγων και εξαπάτησης των πολλών. Κοινός παρονομαστής τους είναι η φοροασυλία του κεφαλαίου και η διατήρηση όλων των μνημονιακών νόμων, που ενισχύουν την ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις, την επίθεση στο εισόδημα, τη φοροληστεία του λαού.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ