Με λαμπρότητα η καθιερωμένη παρέλαση στο Ηράκλειο

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπ. Μεταφορών και Υποδομών Χρ. Σπίρτζης

Η Κρήτη τίμησε την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Η καθιερωμένη παρέλαση στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε στις εκδηλώσεις, στο Ηράκλειο, ο Υπ. Μεταφορών και Υποδομών Χρ. Σπίρτζης, ο οποίος ανέφερε:

"Η σημερινή μέρα, κάθε χρόνο, μας θυμίζει τους αγώνες που πρέπει να συνεχίζει να δίνει ο λαός μας, για να προσπαθούμε να έχουμε ειρήνη στην περιοχή, να είμαστε έτοιμοι για οτιδήποτε χρειαστεί. Και βέβαια, να θυμίσει πώς σεβόμαστε και την ανεξαρτησία στη χώρα μας αλλά και την ανεξαρτησία των άλλων λαών".

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός τόνισε:

"Με ενότητα, ομοψυχία και δημοκρατικό σθένος να διαφυλάξουμε την ελευθερία, τη Δημοκρατία και την αξιοπρέπεια που μας κατελιπαν οι ήρωες του '21".

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων-προσκύνημα στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το πρωί στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, που οργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος ενώ στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στεφάνια κατέθεσαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση, εκπρόσωποι της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτές, Ευρωβουλευτές, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι κομμάτων, φορέων, απόστρατων Αξιωματικών, Αντιστασιακών Οργανώσεων.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε μήνυμα του για την Εθνική μας επέτειο αναφέρει, ότι «η 25η Μαρτίου, αποτελεί διπλή γιορτή για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία, ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και ο ξεσηκωμός των υπόδουλων Ελλήνων κατά του τουρκικού ζυγού για Ελευθερία, Ανεξαρτησία, Αυτοδιάθεση. Το 1821 αποτέλεσε μια ιστορική στιγμή αμφισβήτησης της δουλείας, της ξένης τυραννίας και της καταπίεσης, το μεγάλο άλμα του Ελληνισμού προς την ίδια την ιδέα της ύπαρξης του. Με την εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση της 25ηςΜαρτίου, ο Ελληνισμός ως εθνική οντότητα έβαλε τα θεμέλια για το σύγχρονο νεοελληνικό κράτος».

Ο κ. Αρναουτάκης τόνισε ότι τα μηνύματα του αγώνα των προγόνων μας είναι διαχρονικά και επίκαιρα για Ενότητα, Αλληλεγγύη, Κοινωνική συνοχή, δημιουργία και πρόοδο.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση