Με συμβολική δράση η συμμετοχή των καθηγητών στην απεργία

Με συμβολική δράση η συμμετοχή των καθηγητών στην απεργία

Θα συγκεντρωθούν στις 12 το μεσημέρι έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου, συνυπολογίζοντας τις ειδικές συνθήκες λόγω της έξαρσης της πανδημίας στη χώρα, θα προχωρήσει σε συμβολική αγωνιστική δράση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης την Πέμπτη 26/11 και ώρα 12:00 μμ στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης της ΑΔΕΔΥ με στόχο την ανάδειξη των επίκαιρων αιτημάτων στην Εκπαίδευση.

Στη σχετική ανακοίνωση των καθηγητών επισημαίνονται τα εξής:

"Απαιτούμε άμεσα:

 • Την αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, ιδιαίτερα τώρα που οι συνθήκες της πανδημίας και της αναγκαστικής καταφυγής στην τηλεκπαίδευση απαιτούν επί  πλέον χρηματοδότηση.
 • Τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για τη λειτουργία ανοικτών σχολείων σε συνθήκες ασφάλεια και υγείας. 
 • Τη λήψη μέτρων για τη σωστή λειτουργία της τηλεκπαίδευσης δωρεάν για όλα τα παιδιά.
 • Μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία. Προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη άμεσων αναγκών τώρα. 
 • Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από την πανδημία στις ΣΜΕΑΕ που παραμένουν ανοικτά και εγκυμονούν ιδιαίτερους κινδύνους. 

Τα αιτήματα της ΑΔΕΔΥ

 •  Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία.
 • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, με ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό και όχι αγορά υπηρεσιών.
 • Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών, εκπαιδευτικών, καθαριστριών. Μονιμοποίηση συμβασιούχων.
 • Αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με προσλήψεις προσωπικού, επίταξη χιλιάδων ιδιωτικών λεωφορείων που βρίσκονται σε απραξία.
 • Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
 • Εδώ και τώρα να αποσυρθεί το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο που μετατρέπει σε ιδιώνυμο τη συλλογική, συνδικαλιστική δράση και ουσιαστικά απαγορεύει την απεργία. Δεν πρόκειται να το εφαρμόσουμε! Θα το καταργήσουμε στην πράξη!
 • ΑΠΟΧΗ από κάθε ηλεκτρονική ψευδοψηφοφορία σε όλο το Δημόσιο για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Δεν καταθέτουμε ψηφοδέλτια, αποσύρουμε αυτά που ήδη κατατέθηκαν. Να δοθεί τώρα παράταση στη θητεία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων".

Εξάλλου, η εκπαιδευτική παράταξη "Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών νομού Ηρακλείου" σε ανακοίνωσή της με αφορμή την αυριανή κινητοποίηση αναφέρει:

"Η κυβέρνηση της ΝΔ- που  τώρα και δέκα μήνες από την εμφάνιση της πανδημίας  δεν πήρε ούτε ένα μέτρο στήριξης του ΕΣΥ και προάσπισης της δημόσιας υγείας, εκθέτοντας το λαό σε τεράστιο κίνδυνο-δεν χάνει ούτε λεπτό ως προς τον κύριο στόχο της , που είναι η ΕΠΙΘΕΣΗ στα λαϊκά δικαιώματα. Έτσι, εν μέσω πανδημίας, έθεσε ως ύψιστη προτεραιότητά της την ψήφιση σωρείας θεσμικών μέτρων ενάντια στις λαϊκές ελευθερίες και τα εργασιακά μας δικαιώματα: Πράξεις  Νομοθετικού Περιεχομένου,  «τηλε-εκπαίδευση» και «τηλε-εργασία», απαγορεύσεις συγκεντρώσεων των μαζικών και πολιτικών φορέων, ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, ποινικοποίηση των αγώνων, όργιο συλλήψεων και αστυνομοκρατίας στις εκδηλώσεις για το  Πολυτεχνείο κ.λ.π αποτελούν αδιάψευστοι μάρτυρες της  στυγνής αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση  της ΝΔ, συνεχίζοντας και επιτείνοντας το αντιλαϊκό έργο των προκατόχων της (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ).

Έτσι, ενώ οι πραγματικές ανάγκες υγειονομικής θωράκισης της κοινωνίας απαιτούν τήρηση του οργανογράμματος του ΕΣΥ για 3.500 ΜΕΘ και πρόσληψη 30.000 υγειονομικών και υπαλλήλων καθαριότητας, ενώ τα σχολεία μπορούσαν να είναι ανοιχτά, με 15 μαθητές στις τάξεις και μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστριών, ενώ  είχε χρέος  η κυβέρνηση να εμπλουτίσει το στόλο των λεωφορείων και γενικώς των ΜΜΜ, ώστε να μη συνωστίζονται οι πολίτες, ωστόσο η κυβέρνησης της ΝΔ εστίασε στην  προπαγάνδα του φόβου, στην η προβολή του δόγματος της «ατομικής ευθύνης» και στην  επιβολή της τρομοκρατίας και της περαιτέρω λαϊκής αφαίμαξης με τα δυσβάστακτα πρόστιμα

Στο πλαίσιο αυτό, και προς επίρρωση του αμετάθετου αντιλαϊκού στόχου της πολιτικής της , η κυβέρνηση της δεξιάς  ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ για ΨΗΦΙΣΗ στη ΒΟΥΛΗ το ..περίφημο ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΒΡΟΥΤΣΗ, βάσει του οποίου:

· Θεσπίζει τα Μητρώα μελών των σωματείων και των γενικά των συνδικαλιστών οργανώσεων, ώστε το κράτος σαν το «μεγάλο αδελφό» να εποπτεύει, να ελέγχει και να χειραγωγεί τους εργαζόμενους

· Καθιερώνει την ηλεκτρονική ψηφοφορία  γενικώς και για τη λήψη απόφασης για την Απεργία(!)

· Καταργεί το δικαίωμα της  προπαγάνδας και της  περιφρούρησης της απεργίας, θεσπίζοντας τη δυνατότητα του εργοδότη(στην περίπτωση του Δημοσίου έχουμε το συλλογικό εργοδότη του κράτους) να ζητεί αποζημίωση(!),να επιβάλλει lock down και να κηρύσσει την απεργία παράνομη και καταχρηστική..

Με τον ορυμαγδό αυτών των μαύρων και αντιδραστικών διατάξεων το νομοσχέδιο Βρούτση, συμπληρώνοντας και  τα προηγούμενα αντισυνδικαλιστικά μέτρα, μετατρέπεται σε «νομοσχέδιο δίωξης» της συνδικαλιστικής δράσης, των συλλογικών αγώνων και τα μαζικής διεκδίκησης. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει «πόλεμο» με τον αόρατο κορωνοϊό. Κηρύσσει, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοιού, το λυσσαλέο πόλεμο στα συνδικαλιστικά, εργασιακά, συλλογικά και δημοκρατικά δικαιώματα. Η κυβέρνηση της δεξιάς αποδεικνύεται …κανονικός διώκτης του λαού και των αγώνων του. Ισχυρή επιβεβαίωση αποτελεί το όργιο της βίας και αστυνομοκρατίας στις εκδηλώσεις τιμής του Πολυτεχνείου και το πογκρόμ των συλλήψεων και προσαγωγών, που στην πόλη του Ηρακλείου έφτασαν στις 145!Απαιτούμε την απαλλαγή όλων των συλληφθέντων από κάθε κατηγορία και την Ακύρωση όλων των δυσβάστακτων προστίμων. Κάτω από αυτές τις συνθήκες φίμωσης ,  λαϊκής τρομοκράτησης και ισοπέδωσης όλων των συνδικαλιστικών και συλλογικών μας κατακτήσεων και δικαιωμάτων, η μόνη λύση είναι η ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙ Η ΑΔΕΔΥ για την ΠΕΜΠΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΑΛΠΙΣΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ..

ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΝΤΑΦΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΘΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ  ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ:

· στην υγεία, πρόνοιά, περίθαλψή  ,την παιδεία και  τη σταθερή δουλειά

·  στην αξιοπρεπή διαβίωση, στη συλλογική δημοκρατική δράση.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΙΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ

ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ".

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ