Με θερμοκρασίες ρεκόρ αποχαιρετά ο Ιανουάριος την Κρήτη

Με θερμοκρασίες ρεκόρ αποχαιρετά ο Ιανουάριος την Κρήτη

Σε ποιες περιοχές καταγράφηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες αλλά και πού το θερμόμετρο έπεσε κάτω από το μηδέν!

Τελευταία μέρα του Ιανουαρίου και ο μήνας αποχαιρετά την Κρήτη με καιρό που θυμίζει άνοιξη, καθώς σημειώθηκε ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών. Πολύς κόσμος θέλησε να απολαύσει τον ήλιο και να κατέβει για μία βόλτα στο κέντρο του Ηρακλείου, ενώ αρκετοί έσπευσαν στις παραλιακές περιοχές, όπως τις Γούρνες Πεδιάδος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών , στην Κρήτη σημειώθηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες για σήμερα, Κυριακή. Στο Κολυμπάρι Χανίων, το θερμόμετρο έδειξε 21,5 βαθμούς Κελσίου, στον Αλικιανό Χανίων 21,2, στο κέντρο των Χανίων 20,9, στο Νεροκούρο Χανίων 20,6, στους Αγίους Πάντες Χανίων 20,5 και στο Ακρωτήρι Χανίων 20,2.

Μέγιστες θερμοκρασίες

Στην άλλη πλευρά του νομίσματος, στις περιοχές, όπου είχαμε τις χαμηλότερες θερμοκρασίες περιλαμβάνεται το Τζερμιάδο Λασιθίου, το θερμόμετρο έπεσε στους -1,1 βαθμούς Κελσίου.

Ελάχιστες θερμοκρασίες

Τέλος, ρεκόρ στις ριπές ανέμου είχαμε στο Ρέθυμνο, οι άνεμοι έπνεαν με 61 χιλιόμετρα την ώρα!

Ριπές ανέμου

Ο καιρός της Δευτέρας

Σύμφωνα με το meteo.gr, βροχές και καταιγίδες αναμένονται τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021. Η θερμοκρασία σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα, οι άνεμοι θα πνέουν έως 9 μποφόρ στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία στην Κρήτη θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς.

Φωτογραφία αρχείου: unsplash

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ