Με τον Αλέξανδρο Συγκελάκη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Με τον Αλέξανδρο Συγκελάκη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου
Newsroom
Newsroom

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον καθηγητή καθώς και όλα τα μέλη της αποστολής και κυρίως τους μαθητές για την σημαντική τους επιτυχία

Συνάντηση με τον Ηρακλειώτη καθηγητή μαθηματικών Αλέξανδρο Συγκελάκη είχε το πρωί της Παρασκευής 13 Μαΐου στο γραφείο του στη Λότζια ,ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία της Αντιδημάρχου Παιδείας Στέλας Αρχοντάκη-Καλογεράκη, με αφορμή την διάκριση της ελληνικής ομάδας μαθητών στην Βαλκανική Ολυμπιάδα Μαθηματικών.

Ο καθηγητής ,ο οποίος διδάσκει στο Πρότυπο Λύκειο Ηρακλείου, ήταν ο επικεφαλής της ελληνικής ομάδας η οποία για πρώτη φορά κατέκτησε την δεύτερη θέση στις συνολικές επιδόσεις στην Ολυμπιάδα, με δυο χρυσά, δύο αργυρά και δυο χάλκινα μετάλλια. Οι Έλληνες μαθητές Λυκείου κατάφεραν να διακριθούν ανάμεσα σε συμμαθητές τους από χώρες που διαχρονικά φημίζονται για τις επιδόσεις τους.

Όπως ανέφερε ο κ. Συγκελάκης η επιτυχία ανήκει σε όλη την ομάδα και ειδικά στους μαθητές που κατάφεραν να πετύχουν την καλύτερη επίδοση που είχε ποτέ η χώρα μας  στις αντίστοιχες διοργανώσεις.