Μεγάλη επιχείρηση στην Κρήτη για "μαϊμού" αρώματα -Βρέθηκε πάνω από μισό εκ. ευρώ σε μετρητά!

Μεγάλη επιχείρηση στην Κρήτη για "μαϊμού" αρώματα -Βρέθηκε πάνω από μισό εκ. ευρώ σε μετρητά!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretalive, εντοπίστηκαν ακόμα μεγάλα ποσά άλλων νομισμάτων και σχεδόν ένα εκατομ. συσκευασίες με αρώματα. Συνελήφθησαν 7 άτομα, αναζητούνται δύο

"Ζαλίζει" όχι το άρωμα, αλλά ο απολογισμός της μεγάλης επιχείρησης της Αστυνομίας και του ΣΔΟΕ στο Ηράκλειο, η οποία σχεδιαζόταν εδώ και καιρό και είχε στο στόχο της τη διακίνηση "πειραγμένων" συσκευασιών αρωμάτων και ειδών καλλωπισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive στην επιχείρηση, που συντόνισε η Διεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος, συνελήφθησαν 7 άτομα, που σύμφωνα με την σχηματισθείσα δικογραφία παραπέμπονται για "εγκληματική ομάδα", ενώ αναζητούνται άλλοι δύο.

Αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες, οι αρχές έκαναν έφοδο σε αποθήκη - παρασκευαστήριο στην εθνική οδο Μοιρων - Ηρακλείου και σε σπίτια στο Ηράκλειο.
Στην αποθήκη εντοπίστηκε και συνελήφθη ένα άτομο, ελληνικής υπηκοότητας, 37 ετών, ο οποίος και φέρεται ως ο "αρχηγός" της ομάδας. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι μια γυναίκα κι ένας άνδρας στελέχη εταιρείας στην Αθήνα από την οποία ο 37χρονος φέρεται να προμηθεύονταν πρώτες ύλες. 

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, στο σπίτι του 37χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ αλλά και μεγάλα ποσά άλλων νομισμάτων, όπως δολάρια, λίρες τουρκίας και Lei Ρουμανίας. Ακόμα εντοπίστηκε πλήθος ταινιών από χρηματικές δεσμίδες, επιταγές και πλήθος τιμολογιων.

Παράλληλα οι αρχές εντόπισαν στην αποθήκη σχεδόν ένα εκατομ. συσκευασίες με αρώματα, αλλά και άλλα είδη, όπως ρούχα και αξεσουάρ, τα οποία στέλνονταν σε όλη την Ελλάδα. 
Η οικονομική ζημιά σε εταιρείες και απο διαφυγόντες δασμούς εκτιμάται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ