Μεγάλη φωτιά δίπλα σε τόνους οινοπνεύματος

 Μεγάλη φωτιά δίπλα σε τόνους οινοπνεύματος

Στο πόδι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και αστυνομία - Οι καπνοί έχουν καλύψει την περιοχή δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα- Φόβοι για το τι "κρύβει" το κτήριο του Πανεπιστημίου- Ζητήθηκε και η συνδρομή ελικοπτέρου

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά που εκδηλώθηκε περίπου στις 8.00 το πρωί, στα κτήρια του Πανεπιστημίου Κρήτης, στην περιοχή της Λ. Κνωσού, στο Ηράκλειο, κοντά στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.  

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και η αστυνομία, ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή ελικοπτέρου. Επί ποδός βρίσκεται και το ΕΚΑΒ. 

Σημειώνεται ότι κοντά υπάρχει εστία, όπου διαμένουν φοιτητές του Πανεπιστημίου, οι οποίοι αντιλήφθηκαν τι συμβαίνει και βγήκαν έξω. Ωστόσο εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί κάποιος να κοιμόταν μέσα στις εγκαταστάσεις αυτές, και για το λόγο αυτό προσπαθούν να επικοινωνήσουν με όλους.

Πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει την περιοχή δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα, ενώ οι καπνοί είναι ορατοί από σχεδόν όλη την πόλη του Ηρακλείου.
Στην περιοχή βρέθηκαν άμεσα ο Διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Μ. Δαμουλάκης και ο εκτελών χρέη Αστυνομικού Διευθυντή Π. Κεφαλιανάκης, o αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης και ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός.

Τα αίτια της φωτιάς παραμένουν άγνωστα, ωστόσο η αστυνομία απομακρύνει τον κόσμο που έσπευσε να δει τι συμβαίνει, καθώς υπάρχει κίνδυνος εκρήξεων, όπως αναφέρεται.

Φόβος για το τι υπάρχει εκεί

Σύμφωνα με τον κ. Δαμουλάκη, είναι δύσκολο για τις δυνάμεις πυρόσβεσης, που ενισχύονται συνεχώς, να φτάσουν σε όλους τους χώρους,  καθώς υπάρχουν πολλά λουκέτα. 
Παράλληλα εκφράζονται φόβοι για το τι πιθανόν κρύβει στις εγκαταστάσεις το ημιεγκαταλελειμμενο κτήριο. Οι οροφές είναι πάντως από πάνελ πολυουρεθάνης υλικό αναφλέξιμο

Σε δηλώσεις του ο κ. Μωυσής Μυλωνάς επεσήμανε ότι υπάρχουν τόνοι οινοπνεύματος στη διπλανή πτέρυγα, όπου υπάρχουν τα εργαστήρια του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας. "Ας ελπίσουμε πως δεν θα φτάσει ως εκεί" είπε χαρακτηριστικά. 

Η φωτιά εκτιμάται ότι ξεκίνησε στο υπόγειο του κτηρίου, ενώ οι αρμόδιοι ειδοποιούν και τις ιδιωτικές υδροφόρες της πόλης για να συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσης.

Όπως επισημαίνεται εάν υπάρχει αμίαντος ακόμα ίσως θα πρέπει να υπάρξει προληπτική απομάκρυνση κόσμου.

"Βγήκαμε κακήν κακώς έξω από τα δωμάτια" δηλώνουν φοιτητές που μένουν στην παρακείμενη εστία και υπογραμμίζουν ότι το ευτύχημα είναι πως δεν έμεναν εκεί πρωτοετείς. 
Οι εστίες φιλοξενούν 69 με 70 άτομα. Εκτιμάται ότι οι πολλοί λείπουν λόγω Σαββατοκύριακου

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ