Μεγάλη η ανταπόκριση των Χανιωτών στην εθελοντική αιμοδοσία

Μεγάλη η ανταπόκριση των Χανιωτών στην εθελοντική αιμοδοσία

Μεγάλη είναι η ανταπόκριση των πολιτών στα Χανιά στην προσπάθεια των υγειονομικών αρχών της χώρας για πρόσφορα αίματος.

Στα Χανιά και μετά τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας οι νοσηλευτικές υπηρεσίες αιμοδοσίας του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου «'Αγιος Γεώργιος» λειτουργούν πλέον εκτός νοσοκομείου και φιλοξενούνται στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στο παλιό λιμάνι της πόλης.

Οι υπηρεσίες λειτουργούν στο συγκεκριμένο χώρο από την Δευτέρα 23 Μαρτίου με αυστηρούς υγειονομικούς κανόνες και υποστηρίζονται από το προσωπικό της νοσηλευτικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Χανίων.

Σύμφωνα με στοιχεία της νοσηλευτικής υπηρεσίας η ανταπόκριση των εθελοντών αιμοδοτών είναι μεγάλη, καθώς μόνο κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας της μονάδας στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», συγκεντρώθηκαν 55 φιάλες αίματος εκ των οποίων οι 45 ήταν από εθελοντές αιμοδότες και 10 για τις ανάγκες ασθενών.

Την δεύτερη ημέρα προσφέρθηκαν 48 φιάλες αίματος εκ των οποίων οι 7 ήταν για ανάγκες ασθενών.

Η μονάδα θα λειτουργεί στο συγκεκριμένο χώρο για όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα του υπουργείου Υγείας καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα και το Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι.

Ο χώρος παραχωρήθηκε από τον δήμο Χανίων για όσο διάστημα χρειασθεί όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης που κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν στην προσπάθεια για συγκέντρωση αίματος.

Όπως αναφέρει, «θα θέλαμε να καλέσουμε ξανά, μαζί με την διοίκηση του νοσοκομείου, τους πολίτες να προσέλθουν στο “Μίκης Θεοδωράκης” και να βοηθήσουν όλη αυτή την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλει όλο το υγειονομικό προσωπικό του τόπου αλλά και να δώσουμε ένα μήνυμα αλληλεγγύης, που είναι απαραίτητο για να μπορέσουμε όλοι μαζί, μέσα από την ατομική προσφορά του καθενός να υπερβούμε αυτή τη συλλογική κρίση».

Ο δήμαρχος Χανίων που είναι εθελοντής αιμοδότης προσέφερε ήδη αίμα ενισχύοντας την προσπάθεια των υγειονομικών αρχών.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ