Μεγάλη συμμετοχή στο αθλητικό τουρνουά της ΤΟ Χανίων της ΚΝΕ

Newsroom
Newsroom

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση

Στον απολογισμό του αθλητικού τουρνουά που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του μαθητικού φεστιβάλ προχώρησε η ΚΝΕ Χανίων. Στη σχετική της ανακοίνωση επισημαίνει τα εξής:

Μαζική συμμετοχή είχε το αθλητικό τουρνουά της ΚΝΕ που διεξήχθη την Κυριακή 26 Μάρτη στα γήπεδα του Άη Γιάννη, στο πλαίσιο του Μαθητικού Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Πραγματοποιήθηκε τουρνουά ποδοσφαίρου, που ολοκληρώθηκε με τη βράβευση των νικητών στους οποίους δόθηκαν μετάλλια και κύπελα.

τουρνουά ΚΝΕ

Στο τέλος των τουρνουά οι μαθητές, συζήτησαν για τον αθλητισμό, για τις αιτίες που σήμερα τον θέλουν να λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, αποκλείοντας έτσι εκατοντάδες μαθητές και νέους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα. Ανέδειξαν πως η εμπορευματοποίηση του αθλητισμού είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που λειτουργεί με άξονα τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. 

Οι μαθητές επισήμαναν τους κινδύνους που υπάρχουν και στα σχολεία τους, στα οποία δεν έχει γίνει συντήρηση, καθώς είναι κόστος για το κράτος να επενδύσει στην ασφάλεια των σχολείων αφήνοντάς τα χωρίς αντισεισμική θωράκιση. Το αστικό κράτος μπορεί με fast truck διαδικασίες να χρηματοδοτεί τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα μεγάλα ξενοδοχεία, αλλά είναι ανίκανο να επενδύσει στα σχολεία και συνολικά στις ανάγκες των μαθητών και της νεολαίας για πρόσβαση σε δημόσιες ασφαλείς υποδομές μεταφοράς και άθλησης. 

ΚΝΕ τουρνουά

Όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις, δηλαδή της πολιτικής του κόστους - οφέλους που τώρα ιδιωτικοποιεί ακόμα και το νερό. Είναι η πολιτική της απελευθέρωσης και της ιδιωτικοποίησης που εφαρμόστηκε στον σιδηρόδρομο και τώρα θα εφαρμοστεί στο νερό, με την κυβέρνηση να φέρνει νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίησε του, την ίδια ώρα που χιλιάδες λαού έβγαινε στον δρόμο για να εκφράσει τη θλίψη και την οργή του για το έγκλημα στα ΤΕΜΠΗ και να διεκδικήσει μέτρα ασφαλείας τόσο στα ΜΜΜ, όσο και στα σχολεία και στους χώρους δουλειάς.

Το αθλητικό τουρνουά πραγματοποιήθηκε συμβολικά στα γήπεδα του Αϊ Γιάννη, καθώς δίπλα βρίσκεται η δεξαμενή νερού δείχνοντας την εναντίωσή μας στην ιδιωτικοποίηση του νερού. Έτσι, οι μαθητές απαίτησαν το νερό να παραμείνει φθηνό για όλο το λαό, γράφοντας στο πανό ΄΄ το νερό πρέπει να είναι κοινωνικό αγαθό όχι εμπόρευμα΄΄.

Το επόμενο ραντεβού δόθηκε στις 8 Απρίλη που θα πραγματοποιηθεί και φέτος το μεγάλο μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ με σύνθημα ‘’ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ..#ΤΩΡΑ ΚΚΕ’’ .

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ