Στο Αμάρι η Πλατφόρμα Εργασιακής Καθοδήγησης ΕΛΜΕΠΑ - Περιφέρειας

Newsroom
Newsroom

Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο των συναντήσεων και ημερίδων που σχεδιάζουν και πραγματοποιούν από κοινού, η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου σε όλους τους δήμους της Κρήτης.

Ενημερωτική συνάντηση για την πλατφόρμα Εργασιακής Καθοδήγησης και το κοινωνικό πρόγραμμα της διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας, θα πραγματοποιήσει η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο στον δήμο Αμαρίου στο Ρέθυμνο.

   Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο των συναντήσεων και ημερίδων που σχεδιάζουν και πραγματοποιούν από κοινού, η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου σε όλους τους δήμους της Κρήτης. Σκοπός είναι η ενημέρωση και εξοικείωση των πολιτών, των στελεχών κοινωνικών υπηρεσιών και των εκπροσώπων επαγγελματικών συλλόγων και φορέων εργαζομένων και εργοδοτών, σχετικά με την πλατφόρμα Εργασιακής Καθοδήγησης-mentoring (https://mentoring.sw.hmu.gr/) που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης των συνοδευτικών μέτρων του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας σε απόρους (ΤΕΒΑ).

   Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, συνάντηση θα γίνει στον δήμο Αμαρίου αύριο στις 12:00-2:00μ.μ., στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Η παρακολούθησή του είναι εντελώς δωρεάν και έχει εξελιχθεί ώστε να απευθύνεται σε επιχειρήσεις που αναζητούν προσωπικό και σε όποιον αναζητά εργασία ή θέλει να αλλάξει δουλειά. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τις δράσεις και τα προγράμματα που υλοποιεί η διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης στο πλαίσιο του κοινωνικού της προγράμματος, ενώ παράλληλα επιζητείται η ανταλλαγή προβληματισμών και καλών πρακτικών σχετικά με τα ζητήματα της κοινωνικής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο και η αναζήτηση βέλτιστων λύσεων προς όφελος των πολιτών της Κρήτης.

   Μέχρι σήμερα, έχουν υλοποιηθεί αντίστοιχες συναντήσεις στους δήμους Χανίων, Σητείας, Μυλοποτάμου και Αποκορώνου, σε συνεργασία με τα στελέχη των κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, σκοπός της πλατφόρμας Εργασιακής Καθοδήγησης, είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων αλλά και η εργασιακή καθοδήγηση, με απώτερο σκοπό την εύρεση εργασίας. Εθελοντές από διάφορα γνωστικά πεδία που έχουν αξιολογηθεί μέσω προσωπικής συνέντευξης, συμμετέχουν ως μέντορες και συμβάλλουν στην κατεύθυνση αυτή. Η πλατφόρμα λειτουργεί ως εξής: (α) εκείνος που αναζητά εργασία εγγράφεται και φτιάχνει με την επιλογή των κατάλληλων πεδίων (κουτιών) το δικό του προφίλ και (β) ο εργοδότης αντίστοιχα εγγράφεται, φτιάχνει το δικό του προφίλ, αλλά και το προφίλ του εργαζομένου που αναζητά. Με το κατάλληλο λογισμικό γίνεται η αυτόματη αντιστοίχιση των προφίλ που ταιριάζουν μεταξύ τους, και έτσι εργοδότης και υποψήφιος εργαζόμενος έρχονται άμεσα σε επικοινωνία για περαιτέρω συνεννόηση.

Δήμος Αμαρίου Ρέθυμνο Πλατφόρμα Εργασιακή Καθοδήγηση

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ