ΜεΡA25: "Η δημοσιογραφία δεν είναι έγκλημα" - Κινητοποίηση και στο Ηράκλειο για τον Τζούλιαν Ασάνζ

Newsroom
Newsroom

Η κινητοποίηση πραγματοποιείται απόψε στο Υποπροξενείο της Μεγάλης Βρετανίας, στην Πλατεία Αγίου Δημητρίου

Το μείζον ζήτημα που προκύπτει για την ίδια τη δημοκρατία και την ελευθερία του λόγου από την πολυετή δίωξη του Τζούλιαν Ασάνζ επεσήμαναν σε συνέντευξη Τύπου σήμερα, Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου τα μέλη της Οργάνωσης Βάσης Ηρακλείου του ΜέΡΑ25, προαναγγέλλοντας την κινητοποίηση στο υποπροξενείο της Μεγάλης Βρετανίας  στο Ηράκλειο απόψε, την ώρα που θα αναμένεται η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου  στο Λονδίνο σχετικά με την έκδοση του αγωνιστή δημοσιογράφου στις ΗΠΑ.

«Καλούμε τον κόσμο του Ηρακλείου να συμπαρασταθεί σε έναν άνθρωπο που το μόνο του έγκλημα ήταν να κάνει σωστά την δουλειά του... δηλαδή να υπηρετήσει την  δημοσιογραφία. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε μπροστά στην ξεδιάντροπη φίμωση των αντισυστημικών δημοσιογράφων» ανέφερε ο συντονιστής της ΟΒ Ηρακλείου του ΜέΡΑ25 Λευτέρης Κυπριωτάκης. Ο ίδιος τόνισε πως το ΜέΡΑ25 ανασυγκροτεί τις δυνάμεις του σε όλη την Ελλάδα και παραμένει στην πρωτοπορία του αγώνα έχοντας στον  πυρήνα της δράσης του τα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας του Τύπου.

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι από τα ιδρυτικά μέλη του DiEM25 αλλά δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος που τον υπερασπιζόμαστε. Στο πρόσωπό του υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των δημοσιογράφων να κάνουν τη δουλειά τους, το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου, υπερασπιζόμαστε την ίδια τη Δημοκρατία« ανέφερε ο δημοσιογράφος και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25, Μάριος Διονέλλης. «Το μόνο έγκλημα του Τζούλιαν Ασάνζ είναι η δημοσιογραφία» τόνισε ο ίδιος.Η κινητοποίηση στο Ηράκλειο πραγματοποιείται στις 6μ.μ. στο Υποπροξενείο της Μεγάλης Βρετανίας, στην Πλατεία Αγίου Δημητρίου (Θαλήτα 6  - Πύργος Candia) την ώρα που θα βρίσκεται σε εξέλιξη αντίστοιχη κινητοποίηση του ΜέΡΑ25 στην βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα.  

 Επίσης, το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου η ΟΒ Ηρακλείου του ΜέΡΑ25 διοργανώνει πολιτική εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Ανυπακοή στην Ευρώπη της Ολιγαρχίας» και με αντικείμενο τα προτάγματα των επερχόμενων ευρωεκλογών αλλά και τις δυνατότητες κοινής δράσης των δυνάμεων της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Τη συζήτηση ανοίγουν η πρώην βουλεύτρια Ηρώ Διώτη και ο δημοσιογράφος Μάριος Διονέλλης.  Μετά τη συζήτηση θα ακολουθήσει συναυλία με το ροκ συγκρότημα Deja Blue με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.  

Η εκδήλωση του Σαββάτου 24/2 θα πραγματοποιηθεί στο «αβγό» (στου Χιωτέλη) - Αναλήψεως 19, απέναντι από το Πάρκο Γεωργιάδη, στις 6 μ.μ.  Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ