ΜεΡA25: Κινητοποίηση στο βρετανικό υποπροξενείο στο Ηράκλειο, για τον Ασάνζ

Newsroom
Newsroom

Το απόγευμα της Τετάρτης, 21 Φεβρουαρίου

Παράσταση διαμαρτυρίας διοργανώνει το απόγευμα της Τετάρτης, 21 Φεβρουαρίου, η Οργάνωση Βάσης Ηρακλείου του ΜέΡΑ25 μπροστά στο Υποπροξενείο της Μεγάλης Βρετανίας στο Ηράκλειο, εν αναμονή της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου στο Λονδίνο για την έκδοση του Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ. 

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 6 μ.μ. στην Πλατεία Αγίου Δημητρίου (Θαλήτα 6  - Πύργος Candia) όπου στεγάζεται το βρετανικό υποπροξενείο, την ίδια ώρα που θα πραγματοποιούνται  διαμαρτυρίες στη Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πρωτεύουσες. 

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

"Το ΜέΡΑ25 και το DiEM25 συμμετέχουν, μαζί με δεκάδες οργανώσεις όπως η Διεθνής Αμνηστία, οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα, συλλογικότητες, κόμματα και πολιτικούς οργανισμούς από όλο τον κόσμο στη διεθνή κινητοποίηση για την απελευθέρωση του αγωνιστή δημοσιογράφου Τζούλιαν Aσάνζ. Την τρίτη και την Τετάρτη (20 και 21 Φεβ.) εκδικάζεται η έφεση του Ασάνζ στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου στο Λονδίνο προσπαθώντας να αποτρέψει την έκδοσή του στις ΗΠΑ, όπου αντιμετωπίζει ποινή έως και 175 χρόνων για αποκάλυψη των εγκλημάτων πολέμου στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, μέσω των Wikileaks. Το μόνο έγκλημα του Τζούλιαν Ασάνζ είναι η… δημοσιογραφία και πρόκειται για τη σημαντικότερη υπόθεση για την ελευθερία του Τύπου στον 21ο αιώνα".  Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ